GündemHayat

“BİR ÖMÜR SAADET”

DSC_3048Milas’ta Sosyal Belediyecilik anlamında örnek olan birçok projeyi hayata geçiren Milas Belediyesi bunlara bir yenisini daha ekledi.

Milas Belediyesi İlçe genelinde sürdürdüğü alt ve üst yapı çalışmaları haricinde Sosyal Belediyecilik alanında geliştirdiği projelere de devam ediyor. “ Elden Ele” ,”Hoşgeldin Bebek” ,” Bir Yastıkta Bir Ömür”, gibi önemli projelere imza atan Milas Belediyesi şimdide “Bir Ömür Saadet” projesini hayata geçirdi.

Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün salonunda yapılan proje tanıtım ve kutlama toplantısına; Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Muğla İl Müdürlüğü temsilcisi Hamide Karahasanoğlu, Başkan Yardımcısı Zeynep Mat, CHP Milas İlçe Başkanı Suat Özcan, Milas İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Şaban Karakoç, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Celal Devrim, Gıda Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Odası Başkanı Mustafa Sezgin Meclis Üyeleri, Meclis Üyeleri ve evliliklerinde 50’nci yılını doldurmuş aileler ve davetliler katıldı.

Proje tanıtım toplantısının açılış konuşmasını yapan  İ. Ernur Öztekin, Milas Belediyesi olarak sosyal belediyecilik anlayışı ile yeni bir proje hazırlamanın haklı gururunu yaşadıklarını belirterek, “Bir Ömür Saadet” projesinin tanıtım ve kutlama programına katılan herkese teşekkür etti. Öztekin’in açılış konuşması sonrası Milas Belediyesince daha önceden hayata geçirilen “Hoş geldin Bebek” ve Bir Yastıkta Bir Ömür “ projelerinin tanıtım filmleri izlendi.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, ilk olarak ‘Hoşgeldin Bebek’ ve ‘Bir Yastıkta Bir Ömür’ projelerinin hazırlanma amaçlarını dile getirdi. 132 mahalleye eşit hizmet anlayışıyla hazırlanan projelerde Sağlık İşleri Müdürlüğünde görevli doktor, ebe, hemşire ve beslenme uzmanından oluşan uzman bir kadro ile hizmet verdiklerini, ‘Hoşgeldin Bebek’ projesinin yerel ve ulusal basında yer bulan örnek bir proje olduğunu ve şimdiye kadar 2 bin bebeği ziyaret ettiklerini söyledi.

‘Bir yastıkta Bir Ömür’ projesi ile de bilinçli aileler hazırlamayı amaçladıklarını, bunun içinde ‘Evlilik Öncesi Danışmanlık Hizmeti’ verdiklerini belirtti. Tokat ayrıca projeye destek veren Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Muğla İl Müdürlüğüne teşekkür etti. Tokat son olarak yeni hayata geçirilen ‘Bir Ömür Saadet Projesi’ amacının, ilçe genelinde evliliklerinde 50 yılı dolduran büyükleri evlerinde ziyaret ederek onların birlikte geçirdikleri saadet öyküleri dinlemek, öğütler almak ve evlilik hazırlığında olan çiftlerle bu öyküleri paylaşmak olduğunu belirtti. Evlerinde dinlenen büyüklerin arşiv niteliğinde bilgiler aktardığını söyleyen Tokat; Milas’ın geçmişi, sosyal, ekonomik, siyasi yapısı hakkında güzel sohbetlerin ortaya çıktığını söyledi.

Başkan Tokat’ın konuşmasının ardından evliliklerinde 50. yılını doldurmuş ailelere Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Muğla İl temsilcisi Hamide Karahasanoğlu, Sanatkarlar Odası Başkanı Celal Devrim, Gıda Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Odası Başkanı Mustafa Sezgin, tarafından birer plaket takdim edildi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu