AsayişGündemManşet

MÜEBBETLE CEZALANDIRILDI…

Bodrum-cinayet davasıBodrum’da, eski eşini boğazını keserek ve 27 yerinden bıçaklayarak öldüren şahıs müebbet hapis cezasına çarptırıldı.
Yalıkavak Mahallesinde 2017 yılının Mart ayında boşandığı eşi Mert Toprak tarafından 27 yerinden bıçaklanıp boğazı kesilerek öldürülen Gizem Olgun davasının karar duruşması görüldü. Bir çocuk annesi 25 yaşındaki Gizem Olgun’u defalarca bıçaklayarak ve boğazını keserek öldüren Mert Toprak’a “kasten adam öldürmek” suçundan “mühebbet hapis” cezası verildi.
Mahkeme sonrasında müştekinin avukat Funda Ekin iyi bir karar olduğunu ifade ederek, “Gizem Olgun davasında karar verildi. Bizim için iyi bir karar. Savcı, mütalaasında müebbet hapis cezası istemiş kasten insan öldürme suçundan. Mahkemelerde kravat takana ve pişmanım diyenlere iyi hal indirimi uygulana biliyor. Olayın aslında, uzun süre takip, şiddet, tehdit, şantaj gibi suçlarında eklenmesini istedik. Bunların hepsi dosyada var zaten. Biz bunlarında eklenip ağırlaştırılmış müebbet cezası alması konusunda savunma yaptık. Canavarca hislerle eziyet çektirerek öldürdüğü ve tasarlayarak öldürdüğü beyan ettik. Ama mahkeme savcının mütalaasına sabit kaldı. Şahsa müebbet hapis cezası verdi. Hiçbir iyi hal indirimi uygulamadı. Biz yine de İstinaf mahkemesine başvuracağız” dedi.
Bodrum Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Figan Erozan ise, “Bizimde yakından takip ettiğimiz bir dava bu. Bugünkü mahkemede verilen savunmalarda bize en kötü gelen şey ise Gizem’in konuşuluyor olması. Gizem’i öldüren eski koca, boşanmış koca, Gizem’in hayatını sorgulayarak bir savunma yaptı. Öldürmeye giden yolun makuliyetini anlattı. Yargılamanın böyle yapılmasında bir sorun var. Savunmaların bunun üzerinden ve kadını öldürme yetkisini kullanma hakları dedikleri cinnet geçirerek ve boş gözlerle yapabileceklerinin argümanı olarak sunuyorlar. Bunların dinlenmesi bile kadının ötekileştirilmesi ve yok sayılması anlamına geliyor. Bu günkü mahkemede müebbet hapis cezası çıktı. Bu ceza yetmiyor” şeklinde konuştu.
Gizem Olgun’un babası Cenap Olgun karardan memnun olmadığını ifade ederek, “Bu günkü çıkan karardan memnun değilim. Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılır diye düşünüyordum. Kızımın kanı yerde kaldı ama davanın takipçisi olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu