GündemKültür SanatManşet

BALE FESTİVALİNDEKİ İLK BAKAN

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 16. Uluslararası Bodrum Bale Festivali İstanbul Devlet Opera ve Balesi bale sanatçıları tarafından sahnelenen “DON KİŞOT” balesi ile devam etti.

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından on altı yıldır düzenlenen ve tatil kültürüne bambaşka bir boyut getiren “Uluslararası Bodrum Bale Festivali”,  1 – 15 Ağustos 2018 tarihleri arasında, özenle seçilen seçkin bale yapıtlarıyla, Bodrum Antik Tiyatrosu’nun tarihi atmosferinde izleyicilerin beğenisine sunulmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz gece Bodrum Antik Tiyatroda sahneye konan ve çok sayıda sanatseverin beğeniyle izlediği bir dünya klasiği olan Don Kişot gösterimine Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’da katıldı. Turizm Bakanına Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Murat Karahan, Muğla Valisi Esengül Civelek, Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve İlçe Emniyet Müdürü Cünet Yörükoğlu eşlik etti.

Gösterim öncesi gazetecilere açıklamada bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy şunları söyledi:

“Her şeyden önce ben Bodrumlu sayılırım, burayı çok seviyorum. Turizme bu tür kültür faaliyetleri ile zenginleştirmemiz gerekiyor. Sezona yaymamız gerekiyor kültür faaliyetlerinin sadece yüksek sezonda sınırlı kalmaması gerekiyor. El birliği ile yapacağız geliştireceğiz.”

Festivalin kapanış gecesinin Ankara Devlet Opera ve Balesi Modern Dans Topluluğu tarafından, 2015-2016 DOB sanat sezonunda dünya prömiyeri gerçekleştirilen ve seyirciden büyük ilgi alan “Frida” seyirci karşısına çıkacak.  15 Ağustos 2018, Çarşamba akşamı sahnelenecek bu eserin müzikleri Arturo Marquez,  Jose Pablo Moncayo, Aksel Akın’a,  koreografisi ise Özgür Adam İnanç’a ait.

 

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu