GündemKültür SanatManşet

BALE OKULU’NDAN MUHTEŞEM GÖSTERİ

bodrum-zeynep okçu bale okuluGeçtiğimiz günlerde Çek Cumhuriyeti’nde 9.’su düzenlenen New Prague Dans Festivali’nden üç ödülle dönen Zeynep Okçu Bale Okulu öğrencileri Bodrum’da muhteşem bir gösteri sundu.

4 kıtadan 12 ülkenin katıldığı yarışmada Zeynep Okçu Bale Okulu Junior Grand Prix ödülü kazanırken okulun eğitmeni Zeynep Okçu en iyi eğitmene verilen Pedagoji ödülünün sahibi oldu. Festivalde okul öğrencilerinden Çiçek Yüksel’de Dance Flower ödülünde 2’nciliğin sahibi oldu.

Festivalde kendilerine ödül kazandıran dansları önceki akşam Herodot Kültür Merkezi’nde sergileyen Zeynep Okçu Bale Okulu öğrencilerinin temsiline ilgi yoğun oldu. “Yıldızlı Gecede Bir Rüya” isimli 2 perdeden oluşan temsil yaklaşık bir buçuk saat sürdü. Gösteri izleyenlerden büyük alkış aldı.

Gösteri öncesi Kent Haber’e konuşan  okulun kurucusu ve öğretmeni Zeynep Okçu şunları söyledi:

“Temsilimizin adı Yıldızlı Gecede Bir Rüya. Ülkemizin geçirdiği bu zor günlerde halkımıza rüya gibi bir gece geçirtmek istiyoruz. 20 gün önce Prag’ta en büyük ödülü alıp ülkemize döndük. Şimdi 4 kıtadan yarışmacılar arasında bu ödülleri kazandığımız danslarımızı Bodrum halkıyla paylaşmak istiyoruz, çok heyecanlıyız. Bu gece 28 öğrencimiz sahne alacak. Temsilimiz 2 perdeden oluşuyor” dedi.

Sahnede katılımcılara yönelik bir konuşma yapan Zeynep Okçu bale yapmanın hiç kolay olmadığını belirterek şöyle konuştu:

“Kanayan ayaklar, yorulan adeleler, sakatlıklar, dökülen terler. Onlar sahnede 10 saniye uçacak diye saatlerce günlerce çalışıyorlar. Hep şunu söylerim; insan hapşurduğu süre içinde kaçıracağı bir sahne için biz saatlerce çalışıyoruz. Yaptıkları fedakarlıklar hiç kolay değil. Zamanlarını hep bale stüdyosunda geçiriyorlar. Yine hiç kolay değil; uluslarası bir yarışmadan Türkiye olarak ödül almak. Çünkü her zaman önyargılarla savaşmak zorundayız ve diğerlerinden  üç dört kat iyi olmak zorundayız ki önyargılara rağmen bize ödüller versinler. Bütün yorgunluklar Türk bayrakları ile sahneye çıktığımızda ve Türkiye diye bağırdığımızda unutuluyor. Muhteşem bir an oluyor” dedi.

Baleye müsait olmayan bir zeminde bu temsili vermek zorunda kaldıklarını anlatan Zeynep Okçu şunları söyledi:

“Yine hiç kolay değil Türkiye’de bale yapmak. Bu ödülleri kazandıktan sonra buraya gelip bunu sizlerle paylaşmak istediğimizde yaşadığımız zorluklar her zaman bizim cesaretimizi kırıyor. Bir sürü şeyle uğraşmak zorunda olmak bizim cesaretimizi kırıyor. Bugün bu baleye hiç müsait olmayan sahnede bir bale temsili verecek olmak bizi üzüyor ve cesaretimizi kırıyor. Bu gördüğünüz zemin bale içinçok tehlikeli bir zemin, kaygan bir zemin. Ama yapacak bir şey yok. Onun üzerinde dans edecek benim kahraman kızlarım. Türkiye’de eşi benzeri olamayn bir okul var Bodrum’da. Biz artık bu bilinsin istiyoruz. Biz varız, Türkiye’ye Türk bayraklarıyla tüm dünyadan ödüller getiriyoruz ve biz Bodrum’dayız” dedi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu