GündemKültür SanatManşet

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KENT ORKESTRASI TAŞ OCAĞINDA SAHNE ALDI

bodrum-gümüşlük festivali13.Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, Muğla Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrasının tarihi taş ocağında verdiği konserle devam etti.

Festivalin Taşta Klasik Konserleri kapsamında sahneye çıkan Kent Orkestrası, Şef Nail Yavuzoğlu yönetiminde sıra dışı güzellikte bir konser verdi.

Muğla yöresi halk türkülerinin, Nail Yavuzoğlu imzalı klasik müzik uyarlamalarını seslendiren Muğla Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası, festivalin 2500 yıllık tarihi sahnesinde izleyicinin ilgisiyle karşılandı. Bodrum’da yaşayan yabancı konukların özellikle ilgi gösterdiği, çok sayıda müzikseverin izlediği konser 1,5 saat sürdü. Geçtiğimiz yıl Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ve eski daire başkanı Recep Altınok’un girişimleriyle kurulan, 32 üyeden oluşan Muğla Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası, bölgede çok iyi bilinen ve halk arasında sıklıkla icra edilen Çökertme, Ormancı, Fethiye gibi eserleri klasik müzik formlarında Şef Nail Yavuzoğlu yönetiminde icra etti.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Konservatuar Şube Müdürü Alpay İşman’ın da katıldığı konser öncesinde Şef Nail Yavuzoğlu, “Dünyadaki en gerçek şey hayallerimiz” diyerek, Kent Orkestrasının kuruluş aşamasını anlattı. Bir sonraki hedeflerinin ise köy köy gezerek, Muğlalılara, kendi kültürel müziklerini çok sesli müzikle dinletmek olduğunu söyleyen Alpay İşman ise belediye tarafından tahsis edilen bir TIR’la 50’ye yakın köye giderek, konser vereceklerini belirtti.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu