GündemManşetSağlıkSpor

HAREKET HER YERDE…

Bodrum-Hareket Her YerdeSağlık Bakanlığı tarafından fiziksel aktiviteyi ön plana çıkarmak ve sağlıklı yaşamı teşvik etmek amacıyla düzenlenen “Hareket Her Yerde” etkinliğinin yeni ayağı Bodrum’da gerçekleştirili.

Yalıkavak-Palmarina alışveriş merkezinde düzenlenen etkinlikte, vatandaşlar AVM’ye “esprili ayna” tünelinden giriş yaparak girdi. Marina içinde düzenlenen parkurda etkinliğe katılanlara, kalori ve yürünen mesafenin ölçülmesi için bileklik takıldı.

Murat Başoğlu’nun sunuculuğunu yaptığı, Asuman Krause ile Dr. Halit Yerebakan’ın bilgiler verdiği etkinlikte “sağlıklı olmak” kelimesinin insanın hayatını anlamlı kılan en önemli ifade olduğunu belirtildi.

Hareket Her Yerde Bodrum etabına katılan Sağlık Bakanlığına bağlı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hacı Ömer Tontuş gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Sağlık Bakanlığı’nın, sağlıklı yaşam kültürünün teşvifi projesi var. Bunlardan bir kısmı hareketli yaşamı teşvik etmek öteki taraftan da sağlıklı beslenme. Hepsi komple bir organizasyon zaten sadece hareket etmek yetmez mutlaka sağlıklı beslenmeliyiz. Hareket etmek için bir kıyafete bir ortama ihtiyacımız yok. Bulunduğumuz her hangi bir yeri hareketli yaşaın bir parçası haline getirebiliriz. Mümkün olduğu kadar bunu bir hayat tarzı haline getirirsek her türlü ortamda kalori yakabiliriz, kaslarımızı çalıştırabiliriz ve daha önemlisi sağlıklı kalabiliriz” dedi.

Etkinliği Türkiye geneline yaymak istediklerini ifade eden Tontuş, sözlerine şöyle devam etti:
“Şuana kadar belirlediğimiz 20 nokta var. Bunlardan 11’i İstanbul’da 1’i Ankara’da ve bir diğeride Bodrum’da. Bir sonraki basamakta, İzmir, Bursa gibi illerle devam edecek. Şuanda etkinliğin ikinci ayındayız. Devam eden süreçte de bütün Türkiye’ye yayayacağız” dedi.

Sağlıklı yaşlanmak için hareket etmenin önemli olduğunnu ifade eden Dr. Halit Yerebakan ise yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Türkiye’nin en öenmi sağlık harcamaları hem kronik rahatsızlıklar. Yaşlılıktaki toplumumuzda karşılaştığımız promlemler. Baktığımız zaman, bütün hastalıklardaki belkide en önemli tavsiye her seferinde hareket oluyor. Ne yaparsak yapalım günde 10 bin adımı yakalayalım” dedi.

Etkinliğe katılarak destek veren eski manken ve sunucu Asuman Krause yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“Yakın bir zamanda, çok küçük bir çocuğun kolesterol problemi olduğunu öğrendim. Demek ki küçüklükten itibaren başlamalıyız. Hep hareket hep sağlıklı beslenmek” dedi.

Düzenlenen parkuru tamamlayanlara çeşitli hediyeler verildi. Etkinlik alanında ise”Sağlıklıysak geleceğe umudumuz vardır. Sağlıklıysak hayallerimiz, umutlarımız ve hedeflerimiz vardır. Sağlıklıysak geleceğe güçlü adımlarla sevdiklerimizle birlikte yürüyebiliriz.” sloganları paylaşıldı.

Yapılan araştırma sonuçlarına göre; Türk toplumunun üçte birinin normal kilo sınırlarında olduğunu varsayılıyor.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu