GündemManşetSiyaset

ÖZTÜRK “OSMAN GÜRÜN BENİ İLÇE BAŞKANI İLE MUHATAP ETMESİN”

AK Parti Muğla milletvekili Nihat Öztürk, Mumcular SazköyAK Parti Muğla milletvekili Nihat Öztürk, Mumcular Sazköy’de  yapılacak olan  Katı Atık Bertaraf Tesisi nedeniyle T.C. Orman Genel Müdürlüğünce işaretlenmiş 6931 adet ağacın kesimine tepki  veren köylülerle dün öğleden sonra  bir araya geldi.

Mumcular Sazköy’deki buluşmaya AK Parti Muğla milletvekili Nihat Öztürk’ün yanı sıra Bodrum İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp, Mumcular geçmiş dönem belediye başkanı Mehmet Başol  ve Ak Partililer katıldı.

Nihat Öztürk “Böyle Bir Tesise Karşı Değilim”…

AK Parti Muğla milletvekili Nihat Öztürk,  Muğla Büyükşehir Belediyesinin söz konusu bölgede 7 bin ağacın kesileceğini bildiğini ve buna karşın hiçbir şey yapmadığını ifade etti.  Öztürk, Muğla Büyükşehir belediyesince yapılacak olan katı entegre tesisinin ısrarla vahşi depolama alanı olarak projelendirildiğini ve ihaleye çıkarıldığını iddia etti.  Milletvekili Nihat Öztürk sözlerine şöyle devam etti “Yedin bin tane ağaç kesilecek, bu köylü burada mağdur olacak, bırakın kokuyu, vahşi depolamayı hepsini.  Düzce’de eylem yapan CHP’li milletvekilleri vardı.  Artvin’e gidip ne kadar illegal örgüt varsa oraya çekenler vardı.  Ne için? Üç tane beş tane ağaç kesildi diye.  Ne zaman gelip de buradaki köylüyü dinleyeceksiniz?  Ne zaman çevreci derneği olduğunuzu hatırlayacaksınız?  Geçen Pazar günü burada konuştum, Kent Konseyi ile de konuştum, derneklerle de konuştum.  7 bin ağaç devrilince mi çıkacaksınız ortaya.” Diyen AKP Muğla milletvekili Nihat Öztürk, böyle bir tesise karşı olmadığını ve  Pazar günü yapılacak olan olağanüstü kongreden sonra konuyu yeni seçilecek olan başbakana da ileteceğini kaydetti. Vekil  Öztürk konuşmasına şöyle devam etti “Meclise ve Orman Bakanlığına konuyu ilettim. Pazar günü kongremiz var. Kongreden sonra başbakanımıza da konuyu ileteceğiz.  Köylü ağaca kendini zincirleyecekse biz de onunla beraber kendimizi zincirleyeceğiz.  Biz tesise karşı değiliz.  Tabii ki toplama tesisi yapılacak ama burada sadece vahşi depolama tesisi yapılıyor. Yanına bunun arıtması ile ilgili hiçbir tesis yok.  Biz TOKİ yapacağız dediğimiz zaman ‘Biz Mumcular’da TOKİ yaptırmayacağız’ diyenler şu an Bodrum merkezde imza topluyorlar.  Biz burada halkımızla beraberiz, onlar orada kiminle beraber bilmiyoruz.” Dedi.

“Osman Gürün  Beni İlçe Başkanı Ve Hiç Kimse İle Muhatap Etmesin”… 

Bodrum Katı Atık ve Bertaraf Tesisi ile ilgili olarak 2013 yılında Turizm Altyapı Birliğince yapılan protokolde dönemin  AK Parti Milletvekili Yüksel Özden’in imzasının da olduğunu hatırlattığımız Ak Parti Muğla milletvekili Nihat Öztürk “Kim atarsa atsın imzasını. Bakın benim lafımda o imza attı, bu imza attı diye bir şey söylemiyorum.  Ben Nihat Öztürk’ten mesulüm.  Ben Nihat Öztürk olarak diyorum ki ’kardeşim  dün 10 tane ağaç kesildi diye, Mumcular’da TOKİ yapılıyor diye  ortalığı ayağa kaldıranlara, bugün Bodrum sahilinde imza toplayanlara AK Parti Muğla milletvekili Nihat Öztürk olarak buna karşıyım’ diyorum.  Osman Gürün  beni ilçe başkanı ve hiç kimse ile muhatap etmesin.  Çıksın desin ki ben 7 bin tane ağacı kesiyorum.  Biz 7 bin ağacı Osman Gürün’e kestirmeyeceğiz, gelsin kessin.  Türkiye’deki her türlü siyasi olayla ilgili laf söyleyen, yorum yapan  STK’lar, yok inşaat bilmem ne odası, yok mimarlar odası… Ya bunlar nerede?  Recep Tayyip Erdoğan bir şey söylediğinde ona cevap verenler niye burada halkla beraber olmuyorlar? “ dedi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu