Kültür SanatManşet

Bodrum Deniz Müzesinde “3 Gece” Başladı

Müzede Mitoloji, Fantazma ve Sanat Dolu Geceler

 

Bodrum Belediyesi bünyesinde faaliyetlerine devam eden Bodrum Deniz Müzesinin heyecanla beklenen “Müzede 3 Gece” atölyeleri başladı. 26 Ocak akşamı Bodrum Deniz Müzesinde “Fantastik Bir Anlatı: Kahramanlar ve Kötü Varlıklar” sunumu ile başlayan “Müzede 3 Gece” atölyeleri çok beğenildi. Sömestr dönemine denk gelen 26-27-28 Ocak tarihlerinde Bodrum; mitoloji, fantazma, masal ve sanat dolu günlerle farklı diyarla açılmaya devam ediyor.

14 yaş ve üstü gençler ile yetişkinlerin ücretsiz katılım gösterebildiği “Müzede 3 Gece” etkinliği kapsamında 27 Ocak akşamı (bugün) saat 20.00’de Bodrum Deniz Müzesinde Masal Anlatıcısı/ Eğitimci Kübra Haksal tarafından “Modern Bir Masal: İnteraktif Masal Dinletisi”, 28 Ocak akşamı (yarın) saat 20.00’de yine Bodrum Deniz Müzesinde Çizer/İllüstratör Meryem Çimen Kıvılcım eşliğinde “Mitolojik Çizgiler” Resim Atölyesi katılımcılarla renklenmeye devam edecek. Çizer/İllüstratör Meryem Çimen Kıvılcım sergisi ücretsiz olarak izlenmeye devam edilebilirken her gece sonunda yazarlar tarafından isteyen katılımcılara kitapları imzalanacak.

26 Ocak akşamı saat 20.00’de başlayan “Müzede 3 Gece” atölyesinde 2020 yılının en iyi yerli fantastik romanı seçilen “Yeşim Taşı Efsanesi: Karanlık Dünyaya Yolculuk” kitabının yazarı Ömer Ünal “Fantastik Bir Anlatı: Kahramanlar ve Kötü Varlıklar” başlığı ile Eski Türk mitlerinden çeşitlemeler sundu. Bodrum, fırtınalı bir gecede Türk mitolojisine ait birçok fantastik varlıkla tanıştı ve yeniden hatırladı. Anlatıda yaratılış, göç, savaşlar, destansı kahramanlar yer buldu. Tepegöz ile Basat karşı karşıya geldi, Ülgen evreni yaratırken kötü varlıklar karanlık dünyada uyanışa geçti. Kağanların sözleri, şamanların algıları ve tabiat unsurlarının çağrıları eşliğinde katılımcılara mitolojik bir deneyim sunuldu. Anlatının ardından Fantastik Türk edebiyatının temsilcilerinden olan Ömer Ünal etkinliğe katılan konuklara kitaplarını imzaladı.

İnteraktif  Masal Dinletisi İle Atölyeler Devam Ediyor

27 Ocak akşamı saat 20.00’de müzede “Modern Bir Masal: İnteraktif Masal Dinletisi” Bodrum halkına sunuluyor. Masal Anlatıcısı/Eğitimci Kübra Haksal’ın anlatımıyla metaforik ögelerle beslenmiş interaktif masal dinletisi heyecanla bekleniyor. Katılımcılar ile birlikte yürüyen dinletide, Kübra Haksal’ın bir kukla karakteri olan Çuçu da katılımcılara eşlik edecek.

Resim Atölyesi İle Mitolojiye Dokunulacak

28 Ocak akşamı saat 20.00’de ise hem yazıp hem çizdiği Oğuz Kağan isimli çizgi romanı, çizimlerini yaparak katkıda bulunduğu Kürşad çizgi romanı, mitolojik maceraları konu alan ilk romanı Moira Çemberi ve çeşitli dergilerde çizgi roman ve çizgi öykü çizerliği ile bilinen Çizer/İllüstratör Meryem Çimen Kıvılcım eşliğinde “Mitolojik Çizgiler” Resim Atölyesi gerçekleştirilecek. Resimlere dokunulacak ve ondan masalsı, mitolojik bir dünyaya dalınacak olan atölyede mitoloji ve resim sanatının kapıları bu kez gençler ve yetişkinler için ardına kadar açılacak. Meryem Çimen Kıvılcım ile kâğıtlar üzerine mitolojik çizim çalışmaları yapılacak ve çizimler renklendirilecek.

Sergi İzlenmeye Devam Ediyor

Çizer/İllüstratör Meryem Çimen Kıvılcım tarafından yorumlanmış olan mitoloji, fantazma dolu çalışmalar, programın başladığı 26 Ocak tarihinde meraklısıyla buluşmaya başlamıştı. 28 Ocak tarihine kadar müzede izlenmeye devam edilebilecek mitoloji ve illüstrasyon içerikli çalışmalarla, fantazma dünyasına dalmak isteyen herkes müzede resimlerle buluşabiliyor.

Bodrum Deniz Müzesinde ücretsiz olarak gerçekleştirilen “Müzede 3 Gece” atölyeleri 28 Ocak akşamı son bulacak. Sanatın, masalın ve mitolojinin yer alığı bu etkinlikleri kaçırmak istemeyen 14 yaş üstü gençler ve yetişkinlerin 0 530 232 14 83 numaralı telefondan ücretsiz katılım için kayıt yaptırması yeterli oluyor.

Sömestr tatili döneminde müzenin gerçekleştirdiği tüm atölyeler ve etkinlikler için bodrumdenizmuzesi.org internet adresi ve müzenin sosyal medya hesapları takip edilebilir.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu