ÇevreGündemManşetSiyaset

Kabakum Mevkii İçin tek Yürek Oldular

Bölgenin nazım ve imar planı değişikliklerine onay vermesine sert tepkiler geldi

 

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) Ortakent’teki bir milyon metrekare alanın nazım ve imar planı değişikliklerine onay vermesi Bodrum’u ayağa kaldırdı.

İlk olarak Bodrum Kent Konseyi Çevre ve Ekoloji Meclisi’nden yapılan açıklamanın ardından bu gün de CHP Bodrum İlçe Başkanlığından sert tepki geldi.

Kent Konseyi Çevre ve Ekoloji Meclisi yaptığı açıklamada,:

“Tüm bu dayatmalara karşı çıkarak, yasal ve toplumsal alanlarda Bodrum’da mücadele veren STK, platform, inisiyatif ve bireysel katılımcılarla 07.02.2021 ve 20.02.2021 tarihlerinde yapılan toplantılarda, Anayasa’da hüküm altına alınmış olan sağlıklı bir çevrede yaşam hakkımızın, kentsel haklarımızın, doğanın haklarının yok sayılarak sürdürülen bu politikalara karşı;

  • Tüm bu işgal, talan, rant plan ve projelerine karşı, güç birliği ile ortak söz söylemek, birlikte mücadele etmek için
  • Bodrum’un, yaşamın, bütüncül plan ve projelerle sürdürülmesi için,
  • Yarımada üzerinde plan yetkisi olan tüm kurumlara sahip olduğu tüm değerleriyle başka bir Bodrum olmadığını fark ettirmek için,
  • Bodrum’un ve yaşamın ben yaptım, ben istedim oldu diyen vizyonsuz, sığ görüşlü ve plan ve projelerle yok edilmemesi için,
  • Yerel yönetimde katılımcı demokrasinin temel ilkelerinin; katılımcı mekanizmaların var edilmesini, geliştirilmesi, güçlendirilmesi sağlamak için,
  • sürdürülebilir bir Bodrum için, yerel yönetimin; yaşamdan, ekolojiden, şeffaf, hesap veren, katılımcı bir yönetim anlayışıyla Bodrum’u yönetmesini sağlamak için,
  • Kent suçlarının yaşama karşı suçlar olduğunun farkındalığıyla yasal süreçlerin başlatılması için,
  • doğasıyla, canlı yaşamıyla, ekonomisi, turizmi ile sürdürülebilir bir yaşam ve elbette sürdürülebilir bir Bodrum için   “Bodrum Kent Konseyi Çevre ve Ekoloji Meclisi” kurulmasına karar verdik.

 

12.03.2021, 14.03.2021 ve 21.03.2021 tarihinde tekrar bir araya geldik ve Çevre ve Ekoloji Meclisi Çalışma Yönergesini hazırladık. 07.04.2021 tarihinde BKK bileşenleri, çevre ve ekoloji konusunda çalışan platform, inisiyatifler ve bireysel katılımcılarla  yürütme kurulu seçimimizi gerçekleştirdik. Yanyana , birlikte olmak için sizlere de çağrı yapıyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

KARAHAN;”HARAÇ MEZAT ÜLKE TOPRAKLARI SATILIYOR”

CHP Bodrum İlçe Başkanlığından konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada ise

“19 yıldır yönetimde olan AKP iktidarı panik halinde haraç mezat ülke topraklarını satmaya devam ediyor.

Başkanlığını yaptığı bakanlığa şirketinden dezenfektan satan bakan,belediyeler eliyle insan kaçakçılığını yapan iktidar belediyeleri ve 128 milyar doların hesabını veremeyen bir hükümet, telaş içinde kamu mallarını satmaya devam ediyor. Öylesine bir telaş içindeler ki aynı anda Anadolu’da bir köyde samanlıkla sahil bölgelerindeki kıyılar aynı anda satışa çıkıyor. Kamuya ait alanlar hızlı bir şekilde özel bir mülkiyete servete dönüşüyor.

Çevre Şehircilik Bakanlığına bağlı Milli Emlak Müdürlüğü ihale ilanlarına baktığımız zaman kısa süre içerisinde 2 milyon 132 bin 700 metrekare, toplam 1.103 taşınmaz satış ilanında, 6 bin 779 taşınmazda aktif ilanda bulunuyor.

Bu ilanlar Datça Kargı, Alaçatı, Kaş, Çeşme ve Bodrum’u kapsamaktadır. İnşaat şirketlerinin iştahını kabartmaktadır. Teşvik kanunlarıyla,TOKİ devirleriyle, 2B gibi onlarca yöntemle kamusal alanlar sıfırı tüketmiş müflis tüccar mantığıyla satışa çıkarılıyor.

Bu konularla ilgili olarak Milli Emlak müdürlüklerinde hummalı çalışmalar yapıldığını duyuyoruz. Hazineye tescil edilen mülklerdeki artışı biliyoruz.

Ağır ekonomik krizin yaşandığı ülkemizde yönetilemeyen pandemi sürecini halka ihale eden, halkı ortak eden iktidar ve yandaşları iyi bilsin ki bu topraklarda hak, hukuk, adalet mücadelesi hedefine varıncaya kadar devam edecektir.

Daha öncede kamuoyu ile paylaştığımız ve yerel olarak bütün dinamiklerin itiraz ettiği Ortakent mahallesi 353 ada 15,60,61,62,64,116,134,135,137 parseller (1 Milyon 150 Bin metrekarelik Alan) 22 Nisan tarihinde Cumhurbaşkanının imzası ile imara açılmaya çalışılmaktadır.

Bu topraklarda herkesin hakkı olduğunu biliyoruz ve sonuna kadar da savunmaya devam edeceğiz.

Bu alanların vasıf değiştirilmesine, satılmasına, imara açılmasına sonuna kadar karşıyız.

Son olarak bu alanlarla ilgili iştahı kabaranlara sesleniyorum. İktidarlar değiştiğinde türlü türlü yollarla değişen kamu alanları tekrar kamuya kazandırılacaktır. Hiç boşu boşuna heveslenmeyin. Bu topraklar Bodrum’undur, halkındır ve hep öyle kalacaktır.” ifadeleri kullanıldı.


bingöl escort

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu