AsayişGündemManşet

ÜST ÜSTE 3.GECE, YİNE FACİA…

Yalıkavak-tekne kazasıKaraada Güneyinde 5, Çatalada yakınlarında 4 şimdedi Kiremit Adası açıklarında ise 18 kişi hayatını kaybetti.

Yasadışı yollarla Yunanistan adalarına geçmeye çalışan sığınmacılar ile onlara yardım organizatörler hava şartlarının ağırlaşmasına ve alınan bütün güvenlik tedbirlerine rağmen ölüm yolculuklarına çıkmaya devam ediyorlar.

Bodrum’da üst üste yaşanan ve minik bedenlerin can verdiği tekne kazalarına gece saatlerinde bir yenisi daha eklendi. Akşam saatlerinde ahşap tekneye bindirilen aralarında çok sayıda çocuğun olduğu Suriye ve Irak uyruklu 32 sığınmacı Yalıkavak Mahallesinden Yunanistan’ın Kalimnos (Kilimli) Adasına doğru yola çıktı.

Kiremit Adası açıklarına yaklaştığı sırada aşırı yük nedeniyle alabora olan teknede adeta can pazarı yaşandı. Olayı ihbar alan Sahil Güvenlik ekiplerinden ilk olarak bölgeye ulaşan TCSG 302 Nolu Yalıkavak Sahil Güvenlik Botu 15 kişiyi sağ olarak kurtardı. Kurtarılan sığınmacılardan durumu ağır olanlar 112 acil yardım ambulansları ile Bodrum Devlet Hastanesi ve çevredeki özel hastanelere sevk edildi. Hastaneye kaldırılan 1 çocuk yapılan bütün müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

TCSG 302 Nolu Yalıkavak Sahil Güvenlik Botu öncülüğünde yürütülen arama kurtarma çalışmalarına bölgedeki diğer botlarda destek verirdi. Batan teknede canlı birilerinin olabileceği düşüncesiyle Bodrum Deniz Kurtarma Derneğinden destek istendi. Bölgeye ulaşan Bodrum Deniz Kurtarma Derneği dalış ekibi batan tekneye gece dalışı gerçekleştirdi.

Denizde arama kurtarma çalışmaları sürerken Yalıkavak Palmarina içinde çok sayıda ambulans ve sağlık ekibi hazır bekledi.

Saatler süren çalışmalar sonrasında, 10 tanesi teknenin kabin bölümünde sıkışmış olan toplam 17 kişinin cansız bedeni dalış ekibi tarafından çıkarıldı. Cenazeler Sahil Güvenlik Botlarına alınarak Yalıkavak Palmarina’ya getirildi. Muğla 911 Arama Kurtarma ve Araştırma Derneği ekibide karada yürütülen çalışmalara destek verdi. Cenazeler buradaki incelemenin ardından ambulanslarla Bodrum Devlet Hastanesi ve ilçedeki özel hastanelerin morguna gönderildi.

13’ü çocuk toplam 18 kişinin hayatını kaybettiği faciada sağ kurtulan bir Suriyelinin teknenin kaptanlığını yaptığı gerekçesiyle gözaltına alındığı öğrenildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu