AsayişGündemManşet

ÇATALADA ORGANİZATÖRLERİNE TUTUKLAMA

çatalada-organizatörler-2Tugutreisten geçtiğimiz gece yasa dışı yollarla yurtdışına çıkmaya çalıştıkları sırada teknelerinin batması sonucu 2’si çocuk 4 kişinin öldüğü, 4 kişinin kurtarıldığı olayla ilgili soruşturma kapsamında 6 zanlı adliyeye sevk edildi.

İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Bodrum İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince organizatörlük yaptığı iddia edilen ve Çatalada yakınlarında batan tekneden sağ kurtulan tekne kaptanı Yusuf Ö. gözaltına alındı.

Suçunu itiraf eden zanlının ifadesi doğrultusunda ekipler, G.T, U.G, İ.K, M.B ve C.E’yi de Bodrum ve Aydın’da yapılan operasyonlarla yakaladı.

Zanlılar, jandarmadaki işlemlerinin ardından “göçmen kaçakçılığı yapmak” ve “bilinçli taksirle ölüme sebebiyet vermek” suçlamasıyla adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 5’i tutuklanarak cezaevine kapatıldı.

Turgutreis Mahallesi Çatalada açıklarında Kos Adası’na geçmek amacıyla denize açılan Irak uyruklu 8 kişiyi taşıyan fiber tekne, önceki gün batmış, sahil güvenlik ekipleri, denizden 2’si çocuk 4 kişinin cesetlerini çıkarmış, boğulmak üzere olan 4 kişiyi de kurtarmıştı. Olayda kayıp olan bir çocuğun aranmasına devam ediliyor.

Öte yandan, emniyet güçleri yaşanan iç sızlatan önüne geçmek için önlemlerini daha da sıkılaştırdı. Polis ve Jandarma ekipleri çeşitli geçiş güzergahlarında 24 saat aralıksız devam eden kontrol noktaları oluşturdu. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ise alınan istihbarat ve çalışmalar doğrultusunda Gümbet’te bir otele baskın düzenledi. Otelde 30 sığınmacı yakalanarak İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Sığınmacıların İlçe Emniyet Müdürlüğünde işlemlerinin ardından il dışındaki kamplara gönderileceği öğrenildi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu