GündemKültür SanatManşet

ÜÇ BASKI RESİM SANATÇISININ BODRUM SERGİSİ

BaskiResim SergisiAysın Akay, Sevinç Bayraktar ve Aysen Yılmaz baskı resimlerini Bodrum HGC ART Gallery’de açacağı sergiye taşıyacak.

HGC Art Gallery 4 Eylül’de üç Baskı Resim sanatçısını misafir ediyor. Bodrum’da sanata yön veren HGC Art Gallery’de İzmir Resim Heykel Müzesinde baskı resim çalışmaları yapan üç  Baskı Resim sanatçısı Aysın Akay, Sevinç Bayraktar ve Aysen Yılmaz 4 Eylül 18:30’de Baskı Resim Sergisi açacak. Türkiye’nin değişik yörelerinden alanında en iyi olan sanatçıları Bodrumlu sanatseverlerle buluşturan HGC Art Gallery’de açılacak sergi 14 Eylül’e kadar Pazartesi hariç 13.30-18.00 saatleri arasında görülebilir.

Aysın Akay 1949’da Antalya’da doğdu. İzmir Eğitim Enstitüsü Resim-Grafik Bölümü mezunudur. 29 yıl öğretmenlikten sonra  emekli oldu. Çalışmalarına ağırlıklı olarak özgün baskı dalında sürdürmektedir. Yurtiçinde ve yurtdışında yarışmalı karma sergilere katılmış olan sanatçının kişisel sergileri – çeşitli ödülleri vardır ve çeşitli koleksiyonlarda eserleri bulunmaktadır.

Sevinç Bayraktar İzmir de doğdu. Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim Eğitimi Anabilim dalından 1980 yılında mezun oldu. 14 kişisel sergi açtı. Pek çok karma sergiye katıldı. İstanbul, İzmir, Japonya, Brezilya, Bulgaristan, İtalya şehir müzelerinde resimleri bulunmaktadır. Çalışmalarını ağaç baskı tekniğinde kendi atölyesinde ve İzmir Resim Heykel Müzesinde sürdürmektedir.  Sanatçının 3 ödülü bulunmaktadır.

Ayşen Yılmaz Antalya  doğumludur. 1974’de İzmir Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü Grafik ana dalından mezun oldu. Türkiye’nin çeşitli okullarında 29 yıl öğretmenlik yaptıktan sonra  2003 yılında emekli oldu. Emeklilikten sonra İzmir Resim Heykel Müzesinde Baskı Resim çalışmalarına başladı. Çalışmalarına  devam etmektedir. Sanatçının 6 kişisel sergisi vardır. Çok sayıda karma sergiye katılmıştır. Sanatçının eserleri çeşitli ulusal ve uluslararası karma, yarışmalı sergilerde yer almıştır. 4 ödülü vardır.

Sanatçılar Baskı Resim tekniğindeki işlemlerin çok uzun ve aşamalı bir süreçten geçtiğini belirterek “bu teknikte ilk olarak tahta ıskarpelalarla oyulur, daha sonra koyu renkten açık renge doğru boyanarak baskılara aktarılır.  Baskı resim tekniği tam kapasite çalışarak en az 3 gün, en fazla 1 hafta sürer.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu