GündemMagazin

VALİ ÇİÇEK BODRUM BASINI İLE BULUŞTU

muğla valisi amir çiçek-bodrumMuğla Valisi Amir Çiçek, Muğla genelinde yürütülen FETÖ soruşturmaları ve turizm konularında basın mensuplarını bilgilendirdi.

Bodrum’daki Lugga Otel’de basın mensuplarıyla bir araya gelen Amir Çiçek, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmalar, Muğla bölgesinde alınan güvenlik tedbirleri ve Muğla’da turizmle ilgili yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Çiçek yaptığı açıklamada, toplumda düzen bozan terör odaklarını önlemek için etkin bir şekilde mücadele verdiklerini belirterek şunları söyledi:

“Muğla’da 15 Temmuz darbe girişimi öncesinde de çalışmalar yaptık. Bu FETÖ okullarını kurduğumuz özel bir ekiple sürekli kontrol ettik. Zannetmeyin ki 15 Temmuz’dan önce devletimiz çalışma yapmıyordu. Özellikle Muğla’da kurduğum bir ekiple bu okulları denetledik. Gereken cezalar verildi, kapatmalara kadar da gidildi. Dost görünen kişilerin 15 Temmuz’da düşman yüzünü gösterdiğini anlatan Çiçek, “Milletimizin vergileriyle savunmamız için alınan uçakları, helikopterleri, silahları, mermileri milletimize karşı kullandılar. Asker kılıklı teröristleri gördük. Ben bunu Marmaris’te yaşayarak gördüm.”

Çiçek, 15 Temmuz gecesi Marmaris’te yaşanan anlara da değinerek, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Marmaris ilçesinde 50 dakika daha kalsaydık, üzerimize bombalar yağacaktı. Daha sonra ne mi oldu? Cumhurbaşkanımızın otelde yaptığı açıklamanın ardından milletimiz meydanlara indi.” dedi. 

Yaşanan bu olaylardan sonra FETÖ örgütünün PKK’dan, DEAŞ’tan hiçbir farkının olmadığını ifade eden Çiçek, şöyle konuştu:

“Biz bununla da mücadele ederiz. Biz o geceyi atlattık. Bizim yanımızda, devletimizin yanında olanlara teşekkür ediyoruz. Bizim Allah yardımcımız oldu. Marmaris’te çok önemli bir tehlike atlattı. Bunların hepsini tek tek yakaladık. Yunanistan’a kaçmak istediler, hepsini tek tek yakaladık. Şuanda ne yapıyorlar, hepsi zindanlarda cezalarını çekecekler. Teröre destek veren kişilerin yakalanması için çalıştıkların devam ettiğini ifade eden Çiçek, “Kimsenin yaptığını yanında kar bırakmayacağız. Tek tek izliyoruz, takip ediyoruz, ihbarları değerlendiriyoruz. İhbarlar doğruysa gereğini de yapıyoruz.”

Vali Çiçek, bugüne kadar FETÖ’ye destek verdiği belirlenen bin 89 devlet memuru hakkında soruşturma başlattıklarını da dikkati çekerek, bu kişilerden 373’ünün görevden uzaklaştırıldığını, 253’ünün tutuklandığını, 458 kişinin görevden atıldığını, 5 kişinin de arandığını kaydetti.

Muğla’da FETÖ’ye destek verdiği gerekçesiyle kapatılan yurt ve okul sayıları hakkında da açıklamalarda bulunan Çiçek sözlerine şöyle devam etti:

“20 yurt, 14 okul, 9 dershane, 5 dernek kapatıldı. FETÖ’ye hizmet eden 19 verici istasyonu da kapattık. 5 sendika temsilciliği kapatıldı, bunların taşınmazları da hazineye devredildi. Muğla’da FETÖ’ye destek veren 286 şirket yöneticisi ve iş adamı hakkında da soruşturma yapıldı. Bu kişilerden 68’i tutuklandı, 92 kişinin de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.”

Turizmi 12 aya yayacak şekilde çalışmalar başlattıklarına da işaret eden Çiçek, şöyle konuştu:

“Ortak akılla yaptığımız çalışmayla turizmi 12 aya yaymak için çalışmalara başladık. Hedef koyduk. Deniz, kum ve güneşe odaklanırsak neler yaparız buna odaklanamayız. Bu üçünü zaten yapıyoruz. Ormana, nehre ve tarihi yerlere doğru açılalım. Ören yerlerimizi turizme açalım. Toprak altındaki ve üstündeki yerleri turizme açalım. Turizmi harekete geçirelim. Bunun illa yazın olması gerekmez, bunu her ay yapabiliriz. Kültür turizmini bir aya odaklamaya gerek yok.”

Çiçek, son iki yıl içerisinde Muğla’da 10 ayrı kazı yerini ziyarete açtıklarını, buraları Kore’den, Japonya’dan, Çin’den ve Hindistan’dan da turistlerin gezip görmesi için diplomasi görüşmelerine başlandığını kaydetti. 

Muğla’daki genç kesimin sporun her alanında dereceler elde ettiğine de dikkati çeken Çiçek, şöyle devam etti:

“Muğla’ya spor turizminin de bir alanını getirmemiz gerekiyor. Burada Uluslararası spor karşılaşmalarını da yapabiliriz. Muğla geçen yıl görmediği birçok organizasyonlarla karşılaştı.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu