ÇevreGündemManşet

MUMCULAR BARAJ GÖLÜNÜN SEVİYESİ ÖNEMLİ MİKTARDA DÜŞTÜ

Mumcular_baraj_golu (40)Bodrum son yılların en kurak Sonbaharını geride bırakırken, Mumcular Baraj Gölü başta olmak üzere birçok su kaynağında ki su miktarları önemli seviyede düştü.

Son yıllarda  Bodrum ve çevresinde düşen yağış miktarı azalarak devam ederken, Mumcular Baraj Gölündeki su seviyesi de görenleri şaşırtıyor. 1986-1989 Yılları arasında yapımı tamamlanarak bölgede sulama ve içme suyu ihtiyacını gidermesi için kurulan Mumcular Baraj Gölünde ki su seviyesi de düştü. Baraj gölü içerisinde bulunan eski Tuğla Fabrikası da tamamen gün yüzüne çıkarken, bölgede çatlayan geniş toprak kütleleri ilginç görüntüler oluşturuyor.

Mumcular Baraj Gölü içerisinde su seviyesinin düşmesinin ardından gölün içine atılan çok sayıda atık malzemede gün yüzüne çıkarken, bölgede yaşayan bazı balıkçıl kuşların öldüğü görülüyor. 3-5 yıl öncesine kadar Aralık ayında gölde balık tutulup botla gezildiğini belirten bir vatandaş ise, göldeki balık miktarında da aşırı miktarda azalma olduğunu, geçen yıla kadar olta atıkları yerlerin suyla uzaklığının ise 100-200 metreye kadar ulaştığını söyledi.

Mumcular Baraj Gölü dışında Bodrum yarımadası ve Milas bölgelerinde bulunan diğer sulak alan, göller ve akarsu debilerinde azalma olduğu gözlenirken, Tuzla Sulak Alanı’nın iç kısmının ilk defa bu kadar çekildiği belirtiliyor. Gölköy Akdeniz Gölü Sulak Alanında ki su seviyesinde yıllardır artarak devam eden düşüş ise bu yıl daha da arttı.

2015 Aralık ayında Bodrum’a yağmur yağmazken, 2016 Aralık ayında ise ay başında hafif atıştıran yağmur dışında yağış olmadı. Meteoroloji kaynaklarından alınan bilgiye göre Bodrum’da hafta sonu da dahil olmak üzere yağış gözükmezken, soğuk havanın da hafta başına kadar etkili olması bekleniyor.

 

Muhabir: Mehmet Can MERAL

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu