AsayişGündemManşet

O KAPTAN TUTUKSUZ YARGILANACAK…

Bodrum’da gazetecilerin bulunduğu tekneye çarpan yatın kaptanı adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. 

4 Haziran günü, Göltürkbükü açıklarında tekne ile açılarak haber çalışması yapan 3 muhabir lüks bir sürat teknesinin çarpası sonucunda ölümden dönmüşlerdi.

Kiraladıkları ‘Yörük Ağası’ isimli balıkçı teknesinin kaptanı Osman Demirkol ise ağır yaralanmıştı. Gazetecilerin kameraları, fotoğraf makineleri ve cep telefonları zarar görmüştü. Olayın ardından tutuklanan Macakızı Oteli’ne ait ‘Maçı Kızı’ isimli sürat teknesi kaptanı Alper S. 1 ay tutuklu olarak kaldığı cezaevinden dük akşam saatlerinde adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Alper S.’nin savcılığa verdiği ifadede, “Balıkçı teknesini 2-3 milden gördüm. Daha sonra elektronik haritadan kontrol ettim. Müşteriler ile ilgilendikten sonra, sürat teknesinin ön tarafını kontrol ettim. Bu sırada tekneye çarpmak üzereydim ve manevra yapamadım. Kendi pervaneme bir şey dolandığı için kimseye yardım edemedim. Olayda hiçbir kasıt yoktur. Bu olayın yaşanmasından dolayı büyük üzüntü içerisindeyim” dediği öğrenildi. 
Bodrum 1. Sulh Ceza Mahkemesinde gözden geçirme duruşmasında avukat Göray Karadut’un yaptığı itiraz sonrasında Alper S.’nin adli kontrol şartı ile tutuksuz yargılanmasına karar verildi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu