GündemKültür SanatManşet

BODRUM KALESİ’NDE MÜZİK ZİYAFETİ

Bodrum Oda Orkestrası, Orkestra şefi Devlet Sanatçısı Gürer Aykal’ın yönetiminde sahneye çıktı. Konserde orkestra ve solist olarak katılan viyolonsel sanatçısı Çağ Erçağ, performansıyla adeta büyüledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü’nce bu sene ilki düzenlenen “Bodrum Müzik Akşamları” çerçevesinde Bodrum Oda Orkestrası bir konser verdi.

Kuzey Hendeği’nde gerçekleştirilen konseri Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdür Yardımcısı Necmeddin Akben, Türkiye’nin ilk kadın bakanı İmren Aykut, yine eski bakanlardan Kaya Erdem, emekli Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aytaç Yalman, piyanı virtüözü ve Devlet Sanatçısı Gülsin Onay’ın da aralarında olduğu çok sayıda müziksever izledi.

Konserde bir konuşma yapan Bodrum Oda Orkestrası Sanat Koordinatörü Numan Pekdemir, Bodrum’da bir Devlet Senfoni Orkestrası kurulması gerektiğini ifade ederek “Bodrum bir marka değer. Bugün Bodrumspor’un uluslar arası bir arenada olduğunu düşünün ve Bodrum’un tanıtımını düşünün. Bugün Bodrum Devlet Senfoni Orkestrası kurulduğunu düşünün. Her hafta burada etkinliklerin olduğunu ve dünyanın her tarafından buraya önemli sanatçıların gelip gittiğini düşünün. Bodrum bir Devlet Senfoni Orkestrası ile ayda 3-4 konser çok rahat kaldırır. Ayda bir opera gelsin, gitsin. Bunu yaz kış için söylüyorum. Bizim amacımız burada koş etkinlikleri de yapmak. Çünkü Bodrum’un kışın da buna ihtiyacı var.” ifadelerini kullandı.

Orkestra şefi Devlet Sanatçısı Gürer Aykal’ın yönettiği konserde önce Mozart’ın Saraydan Kız Kaçırma Operası Uvertürü ve sonrasında da günümüzün en önemli viyolonsel sanatçılarından olan Çağ Erçağ Saint-Saens’in viyolonsel konçertosunu seslendirdi. Orkestra ve Çağ Erçağ’ın performansı izleyenleri adeta büyüledi.

İki bölüm halinde gerçekleştirilen konserin ikinci bölümü ise Beethoven’in ünlü 5. Senfonisi yer aldı.

Konser, izleyenlerin beğenisini kazandı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu