GündemManşet

ÇERKEZLERDEN ANMA TÖRENİ

pageBodrum Çerkez Birliği Kültür ve Dayanışma Derneği, 1864 yılında Rusların Kuzey Kafkasya’yı işgali sonrası 1,5 milyon Çerkez’in Osmanlı topraklarına sürgününün 153. yılı dolayısıyla anma etkinliği gerçekleştirdi.

Bodrum Çerkez Derneği üyesi grup, İskele Meydanında düzenlenen törende, sürgünde yaşamını yitirenler için saygı duruşunda bulunuldu.

Daha sonra grup adına basın açıklamasını 9 yaşındaki Aziz Abrek Bardak isimli çocuk okudu. Bardak, yaptığı açıklamada, Büyük Çerkez sürgününü anmak için bir araya geldiklerini söyledi.

Bardak, “21 Mayıs hiç kimsenin toprağında gözü olamayan Çerkez halkının vatanına göz diken Çarlık Rusyası ve emperyalistlerle yaptığı 300 yıllık savaşta ölenlerden geri kalanların topraklarından koparılarak Karadeniz’in dalgalarına, dipçiklerle atıldıkları gündür. Bir buçuk milyon Çerkez o dalgalarda boğuşarak can vermiştir.” dedi.

Konuşmaların ardından sürgünde yaşamını yitirenlerin anısına denize çelenk bırakıldı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu