GündemHayatKültür SanatManşet

SERAMİK ÇALIŞTAYI SONA ERDİ

Bodrum Engelliler Sağlık Vakfı 6. Erkan Dülgeroğlu Sanat Çalıştayı kapanış kokteyli son buldu.

Bu sene 6. Sı yapılan Bodrum Engelliler Sağlık Vakfı Erkan Dülgeroğlu Sanat Çalıştayında üretilen ürünler16 Kasım, Cuma günü Bodrum Engelliler Sağlık Vakfı Gamze Çarmıklı İş ve Sanat Atölyelerinde Keyifli bir kokteyle Sanatseverlerle buluştu.

Bu sene Çalıştay konusu olarak “Seramik sıraltı dekor tekniği uygulamaları” ve “Tekstil baskı uygulamaları” seçildi. Farklı tasarımlar geliştirilebilmesi adına, seramik sanatçılarının yanısıra, tekstil tasarım, grafik tasarım, çini tasarım ve özgün baskı alanlarında çalışan deneyimli tasarımcı ve sanatçılar da çalıştayda yer aldı.

Çalıştayın ilk günü gerçekleşen Açılış Kokteylinin ardından Bodrum Engelliler Sağlık Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Akkaya’nın sahibi olduğu Otel Gümüşlük’te katılımcı Sanatçılar için bir açılış gecesi düzenlendi.

Çalıştayın ikinci günü, Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Sayın Ünsal Paşalı, Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Murat Önür, Sosyal Hizmet Uzmanı Ertan Öztürk ve Sosyolog Hanife Kılınç, bu önemli organizasyonda üretilen eserleri görmek üzere Çalıştayı ziyaret etti.

Ünsal Paşalı “ Bu tür organizasyonların Türkiye’de çoğalması gerektiğini ve Bodrum Engelliler Sağlık Vakfının iyi bir örnek olduğunu” vurguladı.

Çalıştay süresince, Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Akkaya sanatçıları ziyaret etti. Yönetim Kurulu Üyeleri Fatih Can Ekşi, Yılmaz Algül, Can Pulak da sanatçıların tasarımlarını görmek ve destek olmak için Vakıf ziyaretlerinde bulundular.

Bodrum için önemli bir yere sahip olan ve adını sağlamlaştırmayı başaran 6. Erkan Dülgeroğlu Sanat Çalıştayına bu sene, Kütahya Poselen, Bluart Dijital Dekorasyon, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü, Bodrum Belediyesi, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum Ticaret Odası, Otel Gümüşlük, Manastır Otel, Özverenler AŞ. Ve Akualarva Su Ürünleri sponsor oldu.

Çalıştaya, Eskişehir Anadolu Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Mimar Sinan Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Uşak Üniversitesi, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Kastamonu Üniversitesi, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesinden çok değerli Profesor, Doçent, Öğretim Görevlileri katıldı.

BESV  bu sene çalıştayda, Prof. Emre FEYZOĞLU (Hacettepe Üni. G.S.F), Doc.Hasan BAŞKIRKAN – (Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi), Doc. Cüneyt ER- (Anadolu Üni.Engelliler Entegre Yük. Okulu.), Dr.Öğretim Üyesi Müjde GÖKBEL-(Kastamonu Üni. G.S. veTas.Fak.), Dr.Öğr. Üyesi. Oya Aşan YÜKSEL – (Kütahya Dumlupınar Üniversitesi-G.S.F.), Dr.Öğr.Üyesi. İsmet YÜKSEL – (Kütahya Dumlupınar Üniversitesi-G.S.F), Dr.Öğr. Üyesi Perihan Şan ASLAN (Bolu Abant İzzet Baysal üni.G.S.F.), Dr.Öğr.ÜyesiAyşe KURŞUNCU (Mimar Sinan Üniversitesi G.S.F.), Öğr.Gör. İbrahim Vefa İRDELP-  (Uşak Üni. Güzel Sanatlar Fakültesi), Öğr.Gör.Hadiye Güvenateş KILIÇ- (Dokuz Eylül Üni. Güzel Sanatlar Fakültesi), Öğr.Gör. Fusun ÇÖVENOĞLU(Dokuz Eylül Üni. Güzel Sanatlar Fakültesi), Arş.Gör. Ayşe BALYEMEZ – (Mimar Sinan Üniversitesi G.S.F.), Ayşegül Türedi ÖZEN, Sema GÜRAL (Kütahya Porselen), Tüzüm KIZILCAN, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesinden Prof.Dr. Enis Timuçin TAN,Prof. Burcu KARABEY, Doç.Dr. Erhun ŞENGÜL, Doç.Musa KÖKSAL, Dr.Öğr.Üyesi Betül Demir KARAKAYA, Dr.Öğr.Üyesi Ayşe CANBOLAT, Öğr.Gör.Salih AKMAN, Bodrumda yaşayan davetli katılımcı olarak İrfan AYDIN, Aysel GÜNDÜZ, Bilge Güneşdoğdu AKMAN, Eyüp ÜNER, Nihal Kalem ÜNER, Gül MÜŞTÜ, Gülperi PAHNA, Türkan GÜNER,  Yüksel GÜNER ve Yakaköy Sevgi Sanat Atölyesi Engelli öğrencilerini misafir etti.

BESV Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Akkaya; “Tüm yıl boyunca Bodrum Engelliler Sağlık VakfıGamze Çarmıklı İş ve Sanat Atölyeleri’nde devam edecek olan Çalıştay ürünlerinin satışından elde edilecek gelirin tamamının Bodrum Engelliler Sağlık Vakfı’nda eğitim gören öğrencilerin eğitimi için kullanılacağını, Bodrumluları, Bodrumlu Sanatseverleri atölyelerimize bekliyoruz.” dedi.

Sanatçıların birbirinden farklı tasarımlarını hazırladıkları 16 Kasım Çalıştay Kapanış Sergisi’de oldukça büyük ilgiyle karşılandı. Kokteylin ardından BESV Sponsorlarından Manastır Hotel’de tüm sanatçılar ve asistanlara verilen bir yemek ile bu seneki çalıştay son buldu.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu