AsayişGündemManşet

CENNET KOY’DA GÖÇMEN OPERASYONU

Bodrum İlçe Jandarma Komutanlığı-GöçmenGöçmen kaçakçılığı ile yasadışı çıkış olaylarının önlenmesi ve insan tacirlerinin yakalanması suretiyle kamuoyu vicdanını derinden sarsan muhtemel müessif olayların önlenmesi maksadıyla, karada ve denizde icra edilen faaliyetler, etkin bir şekilde yürütülmeye devam ediyor.

Yapılan çalışmalar kapsamında, Bodrum İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince önceki gece saat 02.30 sıralarında Göltürkbükü mahallesi, Cennet koyu mevkiinde icra edilen önleyici devriye faaliyeti esnasında 48 Suriye uyruklu göçmen yakalandı.

Teşkil edilen özel ekip tarafından, Adli makamlardan alınan talimat doğrultusunda derinleştirilen soruşturma sonucunda; göçmenlere organizatörlük yapan, M.U. ve A.H. isimli şüpheli şahıs ile birlikte göçmenlerin grup grup taşınmasında kullanılan 1 ticari taksi, 27 adet can yeleği ve 15 bidon mazot ele geçirildi.

Bahse konu malzemelere el koyan jandarma ekipleri şüphelileri gözaltına aldı. İşlemleri tamamlanan şüpheliler öğlen saatlerinde adliyeye çıkarıldı.

Jandarmadan bir operasyonda Akyarlar Mahallesi Bağla mevkiinde gerçekleştirildi. Ekiplerce yapılan yol kontrolünde dur ihtarına uymayarak kaçan daha sonra takip ile yakalanan bir araç içerisinde 5 Suriye uyruklu şahıs ile birlikte 16 adet can yeleği ele geçirildi..

Olay ile ilgili başlatılan soruşturma kapsamında organizatör olduğu değerlendirilen 3 şahıstan ikisi çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklandı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu