EkonomiGündemManşetSiyaset

ALİ ÖZTÜRK’TEN ESNAFLARA SÖZ…

Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum Belediye Başkanlığı aday adayı Harita ve Kadastro Mühendisi Ali Öztürk adaylık sürecindeki ziyaretlerinden birini de Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası’na yaptı. Bodrum ticaretinin nabzını elinde tutan oda başkanı Erdoğan Başeymez ile bir araya gelen Ali Öztürk, Bodrum sermayesinin güçlenmesi için çalışacaklarını söyledi.

Bodrum’da kayıtdışı esnafların ciddi bir sorun oluşturduğunu söyleyen oda başkanı Erdoğan Başeymez, önceliklerinin kaldırımlardaki tezgahlara ve işgallere göz yumulmamasını istedi. Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erdoğan Başeymez yerel yönetimlerden beklentilerini Ali Öztürk ile paylaştı:

“Bodrum’da civar kentlerden ve büyük şehirlerden gelen satıcı ve tüccarlar buradan kazandıklarını geldikleri kentlere götürüyor.”

“Kayıtdışı esnaf sorunumuz var. İşyeri ruhsatı alanlar, odamıza kayıt olmadan yasal yükümlülüklerini yerine getirmeden iş yapabiliyor. Bunun önlenmesini istiyoruz.”

“Küçücük tezgahlar gibi görünse de esnaf için büyük bir sorun olan kaldırım üzerlerinde, köşe başlarında yapılan satışlar var. İşgaliye konusunda bir başı boşluk söz konusu. Bunların denetlenmesini ve engellenmesini istiyoruz.”

Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum Belediye Başkanlığı aday adayı Ali Öztürk de esnaflardan gelen bu sorunların çözümüne ilişkin önerilerinde şunları söyledi:

“Esnafı ve onların ticaretini koruyup kolaylaştıracak yasalarımız var. Bunların titizlikle uygulanmasını sağlayacağız. 6000 civarında üyesi olan bu odayı daha da güçlendirmek istiyoruz.”
“Bodrum bugün sermayenin kuşatması altındadır, Bodrum’u teslim almaya çalışmaktadır. Biz Bodrum sermayesinin güçlenmesi için çalışacağız. Bu bilinçle hareket edeceğiz.”

“Bodrum’da kazanılan paranın Bodrum’da kalmasını istiyoruz. Bunun için belediye başkanı olduğumuzda üzerimize düşeni yapacağız. Bodrum’da yılın 12 ayı açık kalan esnafı destekleyecek projeleri hayata geçireceğiz.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu