GündemKültür SanatManşet

“DERNEĞİNİZ DERNEĞİMİZDİR”

MİTSOMilas Ticaret ve Sanayi Odası (MİTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Yörük – Türkmen geleneğini yaşatmak amacıyla bir süre önce kurulan Milas Yörük Obaları Kültür Derneği’nin Türk kültürün yaşatılması için güzel bir girişim olduğunu belirterek “Derneğimize her zaman destekleyeceğiz” dedi.

Milas’ta kısa bir süre önce kurulan Milas Yörük Obaları Kültür Derneği yöneticileri MİTSO’yu ziyaret ettiler. MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’i ziyaret eden dernek yöneticileri derneklerinin kuruluş amacına ve yapmak istediklerini anlattılar. Kaybolmaya yüz tutmuş Yörük – Türkmen kültürünü yaşatmak amacıyla kurdukları derneğin yapacağı çalışmaları anlatan dernek yöneticileri MİTSO’dan da destek istediler.

MİTSO’yu ziyaret eden Milas Yörük Obaları Kültür Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Turgut, derneğin yönetim kurulunda Başkan Yardımcısı Özay Gezgin, Sayman Ahmet Karabıyık, Genel Sekreter Süleyman Ören, Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Yılmaz, Can Helvacıoğlu ve Hidayet Kabaçam’ın görev aldığını anlatarak arkadaşlarını tanıttı. Dernek üyeleri amaçlarının Yörük Türkmen geleneğini yaşatmak ve tanıtmak amacıyla Milas içinde uygun bir yer aradıklarını anlattılar ve derneğin çalışmalarında MİTSO’dan destek istediler.

Derneğin güzel amaçlarla kurulduğunu ve Milas’ın ve Yörük kültürünün tanıtımında önemli çalışmalar yapacağına inandığını belirten MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer “Güzel bir girişim başlattığınız için sizleri kutlarım. Biz de geleneğimizin ve kültürümüzün yaşatılmasını istiyoruz. Bu konuda derneğimize her zaman destek olacağız. Her zaman olanaklarımız ölçüsünde gereken desteği veririz. Çalışmalarınızda başarılar dileriz” dedi.

Dernek Başkanı Erkan Turgut, derneğin faaliyetlerini, yapmak istediklerini sorarken Reşit Özer’in “derneğimiz neler yapacak” dediğini belirti ve  “Gittiğimiz yerlerde hep ‘derneğiniz’ diye hitap edildi. Fakat burada siz “derneğimiz” diyerek bizi ne kadar benimsediğinizi, sahiplendiğinizi açıkça ortaya koydunuz. Teşekkür ederiz. Çok duygulandık. Bundan sonra hep birlikte güzel çalışmalar yapmak ve kültürümüzü gençlerimize anlatarak, tanıtarak yaşatmak istiyoruz” dedi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu