EkonomiGündemManşetMekan

YALINAYAK LÜKS… EPİQUE İSLAND’DA SON 144 GÜN

Güney Afrika’nın en ünlü mimari bürosunun tasarladığı Epique Island’da son 144 gün!..

Aksoy Holding’in Yalıkavak Tilkicik Koyu’nda yapımını sürdürdüğü Epique İsland projesinde adım adım sona gelindi. 144 gün sonra inşaatı tamamlanacak projedeki 75 akıllı villa, Aksoy Holding CEO’su Batu Aksoy tarafından Bodrum’un yerel basın temsilcilerine tanıtıldı. Model evde misafirlerini ağırlayan Batu Aksoy ile  Gayrimenkul Direktörü Aslı Yılmaz, doğaya saygılı mimarinin muhteşem Yalıkavak manzarasıyla buluştuğu dev projenin tüm ayrıntılarını anlattı.

Tilkicik Koyu’nda 126 dönümm arazi üzerine kurulu üç farklı tipte 75 adet villa ve 50 suitten oluşan ultra lüks Epique İsland projesi, muhteşem iç ve dış tasarımıyla dikkat çekiyor. Gösterişten uzak, mütevazı bir konseptle tasarlanan yaşam alanı “Yalınayak lüks” vadediyor.
Toplam bin 300 metrekare parsel içinde 900 metrekarelik bahçeye sahip iki katlı avlu villada konuklarını ağırlayan Batu Aksoy, akıllı ev sistemiyle donatılan yaşam alanının tüm ayrıntılarını gazetecilerle paylaştı. Evin dış tasarımında doğal kaynakları kullanmaya özen gösterdiklerini söyleyen Aksoy, bulunduğu coğrafyaya uyum sağlayan evler hayal ederek yaşama geçirdiklerini belirtti. Batu Aksoy, 75 adet ultra lüks villanın 20 adedinin satışının tamamlandığını, bu yıl sonuna kadar 25 villayı yeni sahipleriyle buluşturmayı hedeflediklerini kaydetti.

Batu Aksoy, yakın zamanda mahkemelik olan marina projesi ile ilgili gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Aksoy, “ÇED raporumuzu almak üzereyiz. Yakın zamanda marina ve butik otel projemizi de başlatacağız” diye konuştu.

YALINAYAK LÜKS KONSEPTİ…

900 metrekarelik bahçe içinde konuşlanan villalar, tam 360 derece manzaraya sahip. Teras ve giriş zeminlerine yerleştirilen tik ağacı dokusu ve bahçe duvarlarını çevreleyen doğal taşları, Epique İsland evlerini Bodrum doğasıyla bütünleştirmiş gibi…

Evler özellikle yatay mimariye uygun olarak inşa edilmiş. Giriş katında teras, havuz ve oturma alanları ile mutfak bölümü yer alırken, alt katta Bodrum’a özgü ağaçlarla zenginleştirilen iç bahçeli misafir odaları ve yaşam alanları bulunuyor. Duvarlar İtalyan mermeri, zeminler ise Burdur beji ile donatılmış durumda. Yalınayak lüks kavramını yeniden tanımlayan projede konfora öncelik verilmiş. Güney Afrika’nın en ünlü mimarlık ofisi Saota’nın imzası haline gelen doğal meşe kaplama detaylar da göz dolduruyor.

Öte yandan basına özel lansmanda model evde en fazla dikkat çeken ayrıntı ise, Türk çağdaş sanatını küresel arenada başarıyla temsil eden sanatçı Ahmet Güneştekin’in eserlerinden seçilen parçaların sergilendiği duvarlar oldu. Güneştekin’in “İyilik Duvarı” adlı eseri ise modern evle adeta bütünleşmiş gibiydi.

 

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu