ÇevreGündemManşet

Zeytinlikler Şimdilik Kurtuldu

Danıştay Yürütmeyi Durdurdu

 

Danıştay 8. Daire’si, Bodrum Belediyesi’nin de davacılar arasında olduğu zeytinlik alanlarda maden faaliyeti yürütülebilmesinin önünü açan Maden Yönetmeliği hükmünün yürütmesini durdurdu.

Düzenlemenin iptali ve yürütmesinin durdurulması için Danıştay’da çok sayıda açılan davanın ardından,  Danıştay 8. Daire, zeytinlik alanlarda maden faaliyeti yürütülebilmesinin önünü açan Maden Yönetmeliğinin yürütmesini “Zeytinlik alanların maden faaliyetlerinde kullanılması hukuka aykırı” diyerek durdurdu.

Danıştay 8. Daire, yönetmelik değişikliği ile ilgili incelemesini tamamladı ve davayı esastan karara bağlayana kadar düzenlemenin yürütmesinin durdurulmasına karar verdi. Kararın, düzenlemenin 3573 sayılı Zeytincilik Kanunu’na aykırı hükümler içerdiği ve kamu yararına aykırı olduğu gerekçesiyle verildiği öğrenildi. Buna göre dava esastan karara bağlanana kadar yönetmelik uygulanamayacak ve zeytin alanlarında madencilik faaliyeti yapılmasına izin verilemeyecek.

 

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu