GündemManşetSiyaset

SARIÇOBAN: “KARARLAR YÜZDE 95’İNİN OY BİRLİĞİ İLE ALINMIŞTIR”

Muğla Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Av. Nevzat Sarıçoban Büyükşehir Meclisi’nde alınan kararların yüzde 95’inin oy birliği ile olmasının nedeninin Başkan Gürün’ün birleştirici söylemleri ve meclis üyelerinin uyumlu çalışması olduğunu söyledi ve Cumhur İttifakı’nın siyasi hülle açıklamasının talihsizlik olduğunu belirtti.

Muğla Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Av. Nevzat Sarıçoban; “10 Eylül 2020 tarihinde Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’nde yapılan Eylül ayı Büyükşehir Meclis toplantısında İyi Partili bir üyenin partimize geçmesi ile meclis aritmetiği değişmiş ve grubumuzun önerisi ile komisyon üyeliklerin 9’ a çıkarılması için teklif verilmiştir. Teklifimiz kabul edilerek komisyonlar 5 CHP, 3 AKP ve 1 MHP’li üyeden oluşmuştur. Eylül ayı meclis toplantımıza 2 CHP, 2 AKP, 2 İyi Parti’li meclis üyemiz katılmamış ve 62 meclis üyesi ile karar alınmıştır. Tıpkı Ağustos ayı meclisimizde çok değerli Ula meclis üyemiz Fikret Uzunhasan’ın vefatı nedeni ile yasa gereği yerine AKP’li bir üyenin gelmesinden dolayı komisyon üye seçimlerinin yeniden yapılması gibi.

Ağustos ayı Büyükşehir Meclisi’nde grubumuzdan bir üyenin sağlık nedenleri ile gelememesi, Ula İlçemizden gelen CHP’li meclis üyesinin de vefat nedeni ile yerine yasa gereği AKP’li üyenin gelmesi ve İyi Parti’li üyelerin de oyları ile komisyon üyelikleri 3 AKP 3 CHP ve 1 MHP olmuş, sayısal üstünlük Cumhur İttifakı’na geçmişti. Meclis’te yaşanan bu değişiklik başta Başkan Gürün olmak üzere tüm meclis üyeleri tarafından da olgunlukla karşılanmıştı.

Bir ay önce siyasi zafer elde etmiş gibi sevinenler bugün aynı merdivenlerde milletvekilleri olmadan basın açıklaması yapmış, siyasi hülle ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı’mız Dr. Osman Gürün hakkında olumsuz ifadeler kullanmıştır. Oysa aynı basın açıklamasında kendi ağızları ile Büyükşehir Meclisi’nde alınan kararların yüzde 95’inin oy birliği ile alındığını söylemişlerdir. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün birleştirici söylemleri, meclis üyelerinin uyumu ve Muğla’nın 13 ilçesine eşit, adil hizmet götürme anlayışı sayesinde bu kararlar oy birliği ile alınmaktadır. Başka Büyükşehir meclislerinde sayısal üstünlüğüne güvenip vatandaşa hizmet gitmemesi için “Topal Ördek” benzetmesini uygulayan ve Büyükşehir Belediye Başkanları’mızı zor durumda bırakmaya çalışan zihniyetleri de biliyoruz.

Siyasi hülle, Güneş Motel, uzlaşma yolunu kapatma gibi ifadelerle basın açıklaması yapan Cumhur İttifakı sadece bir ay önce benzer durum için “Siyasi

Zafer”, “Muğla’da artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” gibi ifadelerle basın açıklaması yapmıştı.

Çoğulcu, katılımcı demokrasinin, özgürlükleri temsil eden, ülkemizin menfaati için gerektiğinde bir partinin mecliste temsili için kendi milletvekillerini o partiyi temsil için gönderen Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Büyükşehir Meclisi’nde de ortak, uyumlu ve birlikte çalışma ilkelerine kaldığı yerden devam edecektir. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı’mız Dr. Osman Gürün’ün başkanlığında, onun bugüne kadar olduğu gibi birleştirici söylemleri ile Muğla’ya hizmet etmeye ve Muğla’ya en fazla yatırım yapan kurum olmaya devam edecektir.

Türkiye’nin dağlar kadar sorunu varken, ekonomik olarak milletin alım gücü düşmüşken, işsizlik tavan yapmışken her ay basın açıklaması yapan Cumhur İttifakı’na tek önerimiz milletin sesi olmalarıdır. Sokağa, köylüye kulak verin ve yönetilemeyen Türkiye için sesinizi çıkarın.

mersin escort bayan

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu