AsayişÇevreGündemManşet

BİRİ BİTMEDEN DİĞERİ BAŞLADI…

Bodrum’un Gürece ve Bağla Mahalleleri arasında öğle saatlerinde çıkan ve 8 saatte söndürülebilen yangının ardından gece saatlerinde bir başka yangın daha çıktı. Gürece Mahallesi’nde yerleşim yerlerine yakın bir alanda çıkan yangın, şiddetli rüzgarla birlikte hızla büyüdü.

Saatte 40 km hızla esen rüzgarın etkisiyle büyüyen yangında alevler metrelerce yükseldi. 5 itfaiye aracıyla 10 itfaiye eri, orman ekipleri ve kurtarma gönüllüleri yangına müdahale etti. Yangın kısa sürede geniş bir alana yayılınca mahalleli panik oldu.

Alevleri gören mahalle sakinleri evlerinden çıkarak korku dolu gözlerle yangını izledi. Tepenin iki tarafına yayılan alevleri söndürebilmek için ekipler yoğun çaba harcadı. Kimi vatandaşlar da yangının evlerine yaklaşma ihtimaline karşı bahçe hortumlarıyla kuru otları ıslattı.

Mahalle sakinleri yangının çıkış sebebinin kundaklama olduğunu düşünüyor.

Yaklaşık 2 saat süren yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü. Yangına güçlükle müdahale eden itfaiye ekipleri bölgede soğutma çalışmaları başlattı. Yaklaşık 15 hektarlık alanın zarar gördüğü yangının çıkış nedeni ile ilgili Polis ekipleri inceleme başlattı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu