GündemManşet

O KAYA MEZARLARI AÇILDI…

Villa yapımı için başlatılan inşaat çalışmaları sırasında ortaya çıkan kaya mezarları açıldı. Heyecanla açılan kaya mezarı arkeologları hüsrana uğrattı.
Bitez Mahallesi’nde bir arazide villa yapımı için başlatılan inşaat çalışmaları sırasında, Helenistik döneme ait olduğu düşünülen kaya mezarları ortaya çıktı. Yetkililer tarafından inşaat çalışması durdurularak, bölgede kazı ve kurtarma çalışmaları başlatıldı. Yapılan çalışmalar sonucunda arkeologlar heyecanla bölgede bulunan mezarı kazdı. Kaya mezarına ulaşan arkeologlar gördükleri manzara karşısında hayal kırıklığı yaşadı. Mezarın içinden M.Ö. 1. yüzyıl Helenistik döneme ait olduğu düşünülen parçalanmış bir seramik kase ve insan kemikleri çıktı.
Bodrum Sualtı ve Arkeoloji Müzesi Müdürlüğü ekipleri insan kemiklerini ve seramik kase parçalarını Muğla Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğüne gönderdi. Villaların yapılacağı bölgede ise inşaat çalışmalarını durdurma kararı devam ediyor. Lüks villaların yapımını anıtlar kurulundan gelecek kararın belirleyeceği öğrenildi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu