ÇevreGündemManşet

KANATSIZ KARGA ÇIKARDIĞI SESLERLE ŞAŞIRTIYOR…

Bodrum Belediyesi Geçici Hayvan BarınağıBodrum’da işkenceye maruz kalan karga yeniden uçacağı günü bekliyor. Kanatları kesilen ve 8 aydır tedavi gören karga barınaktaki diğer hayvanların seslerini taklit ediyor.

Yaklaşık 8 ay önce bir vatandaş tarafından kanatları kesilmiş halde bulunan karganın tedavisi hala devam ediyor.

Bodrum Belediyesi Geçici Hayvan Barınağında tutulan karga yeniden uçacağı günü bekliyor.

Yeniden kanatlarının çıkması için süren uzun tedavi sırasında sürekli barınaktaki muayene odasında kafesinde tutulan karganın tahminen 5 ay sonra tamamen iyileştikten sonra yeniden doğaya bırakılması bekleniyor.

İşkenceye uğrayan karga hakkında bilgi veren Veteriner Hekim Ayşe Elvan Canbakan şunları söyyledi:

“Karga bize 8 ay kadar önce bir vatandaş tarafından bulunup getirildi, kanatları kesilmişti. O vakitten beri burada bizimle yaşıyor. Tabi bu tüylerin uzaması çok uzun bir zaman gerekiyor uzaması için. O tüylerin hepsini yolmak zorunda kaldık bu biraz tabi onunda iyileşmesini biraz geciktirdi ama şimdi sağlığı yerinde. Uçamıyor ama biz onu gündüzleri içeride dolaşabiliyor yani bir bıldırcın gibi aslında şuan. İleride kanatları uzayınca tekrar eskisi gibi uçacak, doğaya geri salacağız.”

Tedavi altındaki karga, taklit yetenekleri hakkındaki ünlerini de boşa çıkarmadı. Barınaktaki kedi ve köpeklerin seslerini taklit ettiği söylenen karga veterinerleri bile şaşırtıyor.  Canbakan yaptığı açıklamaya şöyle devam etti:

“Burada hep hasta hayvanlarla kaldığı için işte kedi hapşırması, kedi öksürmesi, köpek havlaması bazen bizde karıştırıyoruz hani tedavi edeceğimiz hastalar yine mi hastalandı bir bakıyoruz aslında kargaymış.”

Hayvanlara yönelik şiddetin bir an önce önüne geçilmesi için gerekli yasal düzenlemelerin yapılmasını isteyen Veteriner Hekim canbakan sözlerine şöyle devam etti:

“Yani kedi köpek o ayrı ama kanatlı hayvanlarda çok acı çekiyorlar. Boyunlarından misina ile bağlananlar, saçma ile vurulan çok martı geliyor özellikle. Karga da bu ikinci vakamız açıkçası daha öncede böyle gelmişti onun durumu daha da ağırdı yani enfeksiyon içindeydi kanatları. Yani bu hayvana olan şiddet günümüzde zaten haberlerde hemen hemen her gün bir şey ile karşı karşıyayız e bizde onların sesi olarak buna bir son verilmesini, hayvanların yasada mal değil bir can olarak görülmesi ve buna uygunda cezaların yaptırılması en büyük gerçekten duamız.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu