GündemManşet

ADLİ TATİL SONA ERDİ

2018-2019 Adli Yılı, hakim, savcı, avukat ve adliye personeli ile Bodrum protokol üyelerinin katıldığı bir törenle açıldı.

Sabah saatlerinde Bodrum Adliyesi’nde gerçekleştirilen törene; Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu, Bodrum Cumhuriyet Başsavcısı Şükrü Aslan ile Ağır Ceza Adli Komisyon Başkanı Serhat Işık, İlçe Garnizon Komutanı Albay İzzet Adagideli, İlçe Emniyet Müdürü Cüneyt Yörükoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Ömer Faruk Karaşahin, Ak Parti Bodrum İlçe Başkanı Ömer Özmen, Muğla Barosu Bodrum Temsilcisi Av. Cavidan Karaöz Özyiğit, hakim, savcı, avukat ve adliye personeli katıldı.

Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okunmasının ardından Atatürk büstüne çelenk bırakılmasıyla devam eden törende konuşan Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, “Tüm yargı camiamıza bu yeni yılda kolaylıklar diliyoruz. Biliyorsunuz adalet evrensel bir kavram, hepimize lazım olan bir kavram. Adaletin önemini en iyi anlatan söz; ‘Adalet Mülkün Temelidir.’ Adalet, devletin, toplumsal düzenin şüphesiz teminatıdır. Yargı camiamız da gerçekten böyle zor, sorumluluğu olan çok önemli bir görevi ifa ediyor. Bodrum’da da iş yükünüzün ne kadar ağır olduğunu biliyoruz. Biz her zaman yargı camiamızın yanında ve emrindeyiz. Size bu yeni yılda çalışmalarınızda başarılar ve kolaylıklar diliyorum” dedi.

Son kararname ile Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanan ve geçtiğimiz günlerde yeni görevine başlayan Başsavcı Şükrü Aslan ise Bodrum’da 230 yargı çalışanı olarak hizmet verdiklerini ifade ederek, “İlçemizde Cumhuriyet savcılarımız ve hakimlerimizle birlikte adliye, cezaevi ve Denetimli Serbestlik Müdürlüğü personeli dahil toplam 230 yargı çalışanı olarak hizmet vermekteyiz. Geçen yılların verilerine göre adliyemiz iş yükü açısında yoğun mahallerdendir. Bu kapsamda mahkemelerin iş yükünün azaltılması için getirilen uzlaşma ve arabuluculuk kurumlarının en etkin şekilde kullanılarak, iş yükünün azaltılmasına gayret göstereceğiz. Malumunuz geç gelen adalet, adalet değildir. Bu yıl da bu anlayış çerçevesinde başlanacak olan yargıda hedef süre uygulamasında Bodrum Adliyesi olarak belirlenen net sürelere uymak için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Bodrum Adliyesi’ne ek hizmet binası için çalışmaların sürdüğünün de bilgisini veren Aslan, “Mevcut adliye binamız ihtiyaçları karşılamamaktadır. Bu nedenle ek binamız için yer tahsisi yapılmış olup, halen proje kapsamındadır. Çalışmalar devam etmektedir. Yargı çalışanları olarak bizim amacımız devletin temeli olan adaleti hiç kuşkuya mahal bırakmadan etkin, şeffaf ve hızlı bir şekilde tecelli ettirmektir. Görevimizi, hukukun üstünlüğü ilkesi, insan haklarını esas alan çağdaş bir anlayışla bağımsız ve tarafsız bir şekilde vicdan hak ölçütleriyle ifa etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Törende konuşan Muğla Barosu Bodrum Temsilcisi Av. Cavidan Karaöz Özyiğit de “2018-2019 adli yılının, adaletin, huzurun ve barışın hüküm sürdüğü, adaletin tecellisi için çözüm üretilebilen bir adli yıl olmasını temenni ediyorum” diyerek başladığı sözlerinde şunları dile getirdi:

“Avukatlar olarak mesleğimizin kutsallığına ve adalete hizmet ettiğimize inancımız tamdır. Ancak günümüzde toplumsal algıya baktığımızda avukatlık mesleğinin hak ettiği değeri ve itibarı görmediğini, avukata güven ve saygının gitgide yitirildiğini görmekteyiz. Acilen, Meslek onuru ve saygınlığını zedeleyen bu algının düzeltilmesi, avukatlara hak ettikleri saygınlığın tekrar kazandırılması için gerekli tedbirlerin alınması, mesleğin icrasına yönelik zorunlu olan iyileştirmelerin yapılması mutlaktır. Ancak,son dönemde yapılan düzenlemelerin mesleğin icrasını iyileştirmek şöyle dursun, daha da zorlaştırdığını görmekteyiz. Meslek örgütlerine yönelik yapılan düzenlemeler mesleğimizin yerine getirilmesini ciddi şekilde zorlaştırmaktadır. Çok kısa süre önce yapılan 5 nolu C.B.K. ile Devlet Denetleme Kuruluna, tüm kamu kurum ve kuruluşları ile bunlara bağlı ve ilgili kuruluşlar yanında, Barolar gibi meslek örgütlerini de denetleyebileceği ve her türlü idari soruşturma, inceleme, araştırma ve denetleme yapabileceğine, her kademe ve rütbedeki görevli için, görevden uzaklaştırma tedbiri uygulayabilecek ve görevden uzaklaştırma tedbirinin uygulanmasını yetkili makamlardan isteyebileceğine ilişkin düzenleme, meslek örgütlerine baskıdır, dışlamadır, cezalandırmadır. Baroları da içine alınan bu keyfilikten derhal vazgeçilmelidir. Hiçbir kişinin, grubun ya da siyasi oluşumun etkisinde kalmadan adaletin tecellisi, hukukun üstünlüğü, adil yargılanma hakkı için cesur ve bağımsız olmalıyız” dedi.

Törenin ardından adliye yemekhanesinde Adli Yıl açılış resepsiyonu düzenlendi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu