ÇevreManşetSiyaset

Milletvekili Girgin’den Cennet Koy Açıklaması

Girgin: “Cennet Koyu Halkındır, Herkes Hukuka Uyacak, 5’li Çete Dahil!”

 

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin Bodrum Cennet Koyu’nda Cengiz İnşaat’ın, özelleştirme ihalesini iptal eden Danıştay kararını yok sayarak inşaata başlayacak olmasına tepki gösterdi.

Girgin “hukuk herkesi bağlar, ne demek Danıştay kararını yok saymak? Cengiz İnşaat buna uymak zorundadır” dedi.

Girgin açıklamalarını şöyle sürdürdü:

DANIŞTAY BİR DEĞİL İKİ KERE ÖZELLEŞTİRMEYİ İPTAL ETTİ!

“Cennet Koy’da koruma altında olan 678 bin metrekarelik hazineye ait arazi, Mehmet Cengiz tarafından 278 milyon TL’ye alındı. Buraya turistik tesis, villa, rezidans ve marina inşaatına başlanacağı açıklandı. Ancak, bu arazinin kendilerine ait olduğunu iddia eden yurttaşlar, satış ihalesinin iptali ve yürütmenin durdurulması için dava açtılar ve Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, 2016’da aldığı kararla davacıları haklı bularak satış işleminin iptaline karar verdi.

Buna rağmen,  Özelleştirme Yüksek Kurulu, 28 Nisan 2017 tarihinde “Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nun satış iptali kararı ile ilgili olarak bir işlem yapılmamasına ve taşınmazların geri alınmasına yönelik herhangi bir işlem tesis edilmemesine” karar verdi. Bu sefer, Danıştay 13. İdaresi ÖYK’nın bu kararını 7 Kasım 2019 tarihinde iptal etti. Bu iptal kararı, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nun 11 Haziran 2020 tarihli kararı ile de kesinleşti. Yani Danıştay bir değil iki kere bu özelleştirmeyi iptal etti.

HALKA AYRI 5’Lİ ÇETEYE AYRI HUKUK UYGULAYANLAR KENDİ SİYASİ SONLARINI HAZIRLIYOR

Ancak bu kararlar uygulanmadı. Hem halkın mücadelesi, hem de hukuka riayet eden hakimlerin kararı yok sayıldı. İşte tehlike burada başlıyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin hukuk devleti olma niteliğine, peşkeş hevesiyle son vermek, “ben güçlüyüm benim dediğim olur” demek, mafya usulüdür. Bu halk mafya usulüne hiçbir zaman diz çökmedi, çökmeyecek.

Halka ayrı, 5’li çeteye ayrı hukuk uygulayanlar unutmasınlar ki böyle yaparak kendi siyasi sonlarını hazırlıyorlar.”

ANCAK MİLLETE KÜFREDENLERE AKTARILAN RANTIN HADDİ HESABI YOK

Girgin geçen sene Ocak ayında, Cengiz Holding’in Cennet Koyu için hayata geçirmeye çalıştığı “rant projesi”ni Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a sormuştu. Girgin’in o zamanki açıklamasında şu cümleler yer almıştı: ““Bu kadar fakir fukara var, pazar artıklarından beslenen aileler var, çöp konteynerlerinden beslenen aileler var. Bunlar için iktidar kılını kıpırdatmıyor. Ancak millete küfredenlere aktarılan rantın haddi hesabı yok. Beşli çete ballı ihalelerle besleniyor, peşkeş çekilen koylarla büyüyor, silinen vergilerle kayırılıyor”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu