ÇevreGündemManşet

TUZLA SULAK ALANI İÇİN BELGESEL

tuzlaFlamingolar ve pelikanların uğrak mekanı olan Milas’taki Tuzla Sulak Alanı, günden güne çevre kirliliğinin pençesinde yaşam savaşı veriyor.

Milaslı yönetmen Emre Özsoy’un dikkatini çeken çevre kirliliği, Özsoy’un çektiği “Bargilya’nın Kanatlı Sakinleri” isimli belgeselle gündeme geliyor. Boğaziçi Mahallesi sınırları içerisinde yer alan binlerce flamingo ve pelikana ev sahipliği yapan sulak alanın çevre kirliliğine kurban gitmemesi amacıyla oluşturulan belgesel 14 Haziran’da Çöllüoğlu Hanı’nda gösterilecek.

TEMA, Muğla Çevre Platformu, Milas Kent Konseyi, Doğayı ve Çevreyi Koruma Derneği, Su Altı Araştırmaları Derneği ve çeşitli sanatçıların röportajlarının yer aldığı belgeselin çekimleri mart ayında başladı. Yapımı bir ay süren “Bargilya’nın Kanatlı Sakinleri” adlı belgeselin seslendirmesini tiyatrocu Orkun Tepeköylü yaptı.

Milas’ta yaşanan çevre kirliliğine gerekli önemin verilmediğinden bahseden yönetmen Özsoy, “Ne yazık ki Tuzla Sulak Alanı büyük bir tehdit altında. Rant ve yapılaşma nedeniyle oluşan kirlilik her gün daha fazla artıyor. Bu nedenle gerekli hassasiyetin gösterilmesi gerekiyor. Belgeselin ön araştırmasında Milli Parklar Genel Müdürlüğü Milas Şefliği görevlileri ve mahalle sakinlerinden bilgi aldık, çevre duyarlılığına sahip olan STK temsilcileriyle röportajlar yaparak bir ay boyunca çok fazla emek verdik. Nihayet belgeselimiz 14 Haziran’da Çöllüoğlu Hanı’nda gösterilecek. Tüm çevre gönüllülerini, sanatseverleri ve Milaslıları belgeselimizi izlemeye davet ediyorum.” dedi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu