GündemManşet

Kadınlar, Kadınlar İçin Söyledi

Belediyeden Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde Anlamlı Etkinlikler

 

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde Bodrum Belediyesi tarafından iki ayrı etkinlik düzenlendi.

Nurol Kültür Merkezi’nde Yazar Şebnem İşigüzel’in kaleme aldığı, Berfin Zenderlioğlu’nun yönettiği ve Nazan Kesal’ın sahnelediği, İran’ın güçlü kadın şairi Furuğ Ferruhzad’ın hayatının anlatıldığı tek kişilik oyun ‘’Yaralarım Aşktandır’’ izleyici ile buluşurken, Herodot Kültür Merkezi’nde Bodrum Müzik Akademisi Nev’eser Kadınlar Topluluğu Özel Konseri vatandaşlar tarafından yoğun bir ilgiyle karşılandı.

Nurol Kültür Merkezi’nde sahnelenen oyuna, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Ummahan Yurt, Bodrum Belediyesi meclis üyeleri, Bodrum Kadın Dayanışma Derneği üyeleri ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Oyun sonrası Nazan Kesal’ın performansı ayakta alkışlandı. Oyunu çok beğendiğini ifade eden Başkan Yardımcısı Ummahan Yurt; ‘’Kadınların demokrasi, eşitlik ve insan hakkı mücadelesini hep birlikte büyük bir dayanışma içinde sürdüreceğiz. Yaşamı biçimlendirdiğimiz her alanda sözümüz olacak. Eşit ve özgür bir ülke biz kadınların ellerinde yükselecek.’’ dedi. Yurt, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras adına Nazan Kesal’a performansı için teşekkürlerini iletip çiçek takdim etti. BKD Başkanı Figan Erozan ise Başkan Yardımcısı Yurt’a ‘’İstanbul Sözleşmesi Bizim, Vazgeçmiyoruz.’’ yazılı tişört hediye etti.

Yeşilçam Film Müzikleri’nin seslendirildiği Herodot Kültür Merkezi’ndeki konsere katılan Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Tutkun konser ardından konuşma yaptı. Konuşmasına Karadağ’da ülkemizi ve Bodrum’u temsil eden Başkan Aras’ın selam ve sevgilerini ileterek başlayan Tutkun, Bodrum Belediyesi olarak sanatın ve sanatçının her zaman yanında olduklarını ve 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde Nev’eser Kadınlar Topluluğu’nu misafir etmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi.

KADINA YÖNELİK ŞİDDET PANELDE KONUŞULACAK

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında devam eden etkinlikler 26 Kasım 2021 Cuma günü saat 20’da Bodrum Belediyesi Şevket Sabancı Kültür Merkezi’nde, Yazar Ayşen Şahin, Gazeteci-Yazar Sibel Hürtaş ve Cumhuriyet Halk Partisi Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi- Avukat Tuba Torun’un katılımıyla ‘’Şiddetsiz Bir Dünya Kadınların Mücadelesiyle Mümkün’’ isimli panel ile devam edecek.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu