GündemManşet

TEZGAHLARI SÜSLÜYOR…

?
?

Sofralarda, lop, kılçıksız ve lezzetli eti ile bilinen kılıç balıkları Bodrum da balıkçıların tezgahların da görülmeye başladı.

Ortalama 40 ila 50 kilo arasında ağırlıktaki kılıç balıkları balıkçı tezgahlarında ilgi çekiyor. Yaz mevsiminde daha çok tercih edilen kılıç balıklarının ağırlıkları 300 kilo kadar olabiliyor.

Bodrum da balıkçılar çarşısında çalışan Mehmet Aksu son günlerde Gökova koyunda kılıç ağları ile yakalanan balıkların tezgahların da yer bulduğunu söyledi. İşyeri sahibi Hamdi Karayel de kılıç balıklarını genellikle restoranlara bütün olarak sattıklarını ancak isteyen müşterilerine de dilim dilim satıldığını anlattı. Bodrum da balıkçı tezgahın da kilosu 35 ila 40 lira arasında alıcı bulan kılıç balıkları büyük şehir merkezlerinde 50 liranın üzerinde alıcı bulduğu ifade ediliyor. Küçük kılçıkları olmayan, lop etli kılıç balıkları istenirse balık şiş istenirse ızgara veya çeşitli soslarla da hazırlanarak yenilebilen bir balık.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu