EkonomiGündemManşet

HEYET’TEN VALİ ÇİÇEK’E ZİYARET

bosna herkes heyeti-muğlaÇeşitli temaslarda bulunmak üzere Muğla’ya gelen Bosna Hersek Ekonomi Bakanı Sedzad Milanovic ve beraberindeki heyet Muğla Valisi Amir Çiçek’i makamında ziyaret etti.

Ziyarete Saray Bosna Ekonomi Bakanı Sedzad Milanovic, Turizm Bakan Yardımcısı Osman Buzzam, Kosova Parlamentosu Meclis Başkan Yardımcısı Fikrim Damka, Kosova Prizren Belediyesi Meclis Başkanı Levent Buş, Bosna Hersek İşadamları Federasyonu Başkanı Mensur Bektic, Bosna Hersek Esnaf ve Sanatkârlar Odası Federasyonu Başkanı Sefir Gasal, Zenika Kontanu İşadamları Derneği Başkanı Ahmet Alic, Bosna Hersek Turizm Acenteleri Derneği Başkanı Diana Mehicic ve Muğla Türk Ocakları Temsilcileri katıldı.

Bosna Hersek Ekonomi Bakanı ve beraberindeki heyeti karşılayan Vali Amir Çiçek, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Muğla ile Bosna Hersek arasında ekonomik, ticari ve turizm faaliyetleri konusunda belli başlı ilişkiler kurulabileceğinden bahsetti.

Heyetin 5 gün boyunca başta Bodrum ilçesi olmak üzere Muğla’nın turizm bölgelerini ziyaret edeceğini belirten Vali Çiçek, Bakan ve beraberindeki heyetin Muğla’daki ziyareti neticesinde iki ülke arasında kurulacak olan işbirliğinin iyi sonuçlar vereceğini söyledi.

Muğla hakkında Bakan Sedzad Milanovic’e bilgi veren Vali Çiçek, Muğla’nın coğrafi konumu, nüfusu, doğası, iklimi ve tarihi ve kültürel güzelliklerinden bahsetti.

Bir şehrin turist çekebilmesi için belli kriterlere ve tanımlanmış destinasyonlara sahip olması gerektiğini söyleyen Vali Çiçek, ” Muğla’da tarih, kültür, kıyı ve deniz, yat, sualtı dalış, termal, yayla, sağlık, mağara, akarsu, dağ ve doğa yürüyüşü, yamaç paraşütü, jeep safari, binicilik, kış, tarım, kırsal ve kongre turizmi olmak üzere birçok turizm çeşidini gerçekleştirmek mümkün. İlimizdeki turizm tesisleri ve bu tesislerde sunulan hizmet çok kaliteli” dedi.

Muğla’nın ekonomik özellikleri hakkında da bilgi veren Vali Çiçek, Muğla’nın ekonomisinin yüzde atmışını turizmin oluşturduğu, turizmin yanında tarım ve mermerciliğin de Muğla ekonomisinde önemli bir yere sahip olduğunu ekledi.

Muğla’nın enerji üretimi bakımında Türkiye’nin sayılı illerinden biri olduğunu belirten Vali Çiçek, Muğla’da; termik santralleri, hidroelekrik santralleri, güneş enerjisi santralleri ve rüzgâr enerjisi santralleri bulunduğunu söyledi.

Bosna Hersek ile Muğla arasındaki turizm ilişkilerini arttırmak istediklerini belirten Vali Çiçek, Bosna Hersek’ten 2015 yılında 490, 2016 yılında 190 turistin geldiğini belirterek, 2017 yılında daha fazla Bosna Hersekli turisti Muğla’da ağırlamak istediklerini söyledi

Saray Bosna ile Muğla arasında kültür ve turizm konularında fikir alış verişinde bulunmak ve ortak çalışmalar yapmak için Muğla’ya geldiklerini belirten Saray Bosna Ekonomi Bakanı Sedzad Milanovic “İlk başta bizi kabul ettiğiniz ve misafirperverliğinizden dolayı teşekkür ediyorum. Buraya geliş amacımız ikili ilişkilerin arttırılması ve Bosna Hersek ve Muğla ile daha sık dialog kurulması anlamında adımlarının atılmasıdır” dedi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu