Kültür SanatManşet

Keman Öğrencileri Sertifikalarını Aldı

Festivalden Öte Bir Etkinlik

 

19.Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali, GFA Keman Masterclass öğrencilerinin konseriyle, Gümüşlük sahilindeki Toprak Ev’de devam etti…

Macar müzisyen Antal Zalai’nin eğitmen olarak yer aldığı, 8 – 13 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen Gümüşlük Festival Akademisi Keman Masterclass’ına katılan 7 genç yetenekli kemancı, Gümüşlük sahilindeki festival merkezinde yer alan Toprak Ev’de izleyici ile buluştu.

Genç kemancılar alkış aldı

Festivalin mini salonu Toprak Ev’de gerçekleşen Kumda Keman konserine katılan yurt genelinden ve yurtdışından gelen 7 genç kemancı, eğitmenleri Antal Zalai’den aldıkları eşsiz bilgi ve deneyimi izleyici karşısında sergiledi. Konserde, O. Rieding, G. Tartini, G. Kurtag, H. Wieniawski ve F. Mendelssohn gibi bestecilerin keman ve piyano için yazılmış eserleri seslendirilirken, genç müzisyenler ayakta alkışlandı.

GFA kapsamında düzenlenen keman masterclassına bu yıl, Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuarı, İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı, Bilkent Üniversitesi MMSF Lisesi, Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuarı ve Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuarı gibi farklı okullardan ve farklı yaşlardan öğrenciler katıldı. Konserde Yener Gökbudak ve Tuna Bilgin piyanoyla öğrencilere eşlik ederken, Antal Zalai de bazı eserlerde 2. keman olarak yer aldı.

Rieding ile başlayan konser Wieniawski ile son buldu

Konser, Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuarı öğrencisi Zeynep İleri’nin, Oskar Rieding’den seslendirdiği, “Concertino G major Op.24 / 1st. mov” adlı eserle başladı. Ardından İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Lise öğrencisi Güray Köşker, Wolfgang Amadeus Mozart’ın, “Concerto in D major K. 218 / 1st mov.” başlıklı eseriyle izleyici karşısına geldi. Program, Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuarı öğrencisi Yağmur Tümer’le devam etti. Genç sanatçı, Felix Mendelssohn’un, “Concerto in D minor / 1st mov.” başlığını taşıyan yapıtıyla alkış aldı. Gecenin bir diğer genç konuğu Bilkent Üniversitesi MMSF Lisesi 9. sınıf öğrencisi Ada Çağlar idi. Yetenekli kemancı Pablo de Sarasate’nin “Zigeunerweisen” başlıklı eserini seslendirdi. Konser, Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuarı 7. sınıf öğrencisi Deniz Yakın’ın Camille Saint-Saens’tan seslendirdiği, “Concerto No.3 / 1st mov.” ile devam etti. Gecenin bir diğer konuğu Malezyalı 11 yaşındaki yetenek Sze Han, Henryk Wieniawski’den “Obertas Mazurka” ve “Etude Caprice No. 4” başlıklı yapıtları yorumladı.

Antal Zalai, piyanonun başına geçti

Konserin sonunda Macar eğitmen Antal Zalai, keman öğrencilerine piyona ile eşlik eden Yener Gökbudak ve Tuna Bilgin’e teşekkür etti. İzleyicilerin bis isteği üzerine Zalai, salonda bulunan tüm piyanistlerden özür dileyerek, bu defa kendisi piyanonun başına geçerek Vittorio Monti’den, “Csardas” adlı eseri seslendirdi. Bu eserde Malezyalı küçük kemancı Sze Han, enstümanıyla eğitmenine eşlik etti. Konser sonrasında düzenlenen törenle 7 genç müzisyen, GFA sertifikalarını Antal Zalai’nin elinden almanın mutluluğunu yaşadı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu