EkonomiGündemManşet

KENDİ İŞİNİN PATRONU OLDU

bodrum-çınar erenBodrum’da yaşayan bir Çınar Eren azmetti ödünç aldığı tavuklarla kendi işinin patronu oldu.

10 yıl önce Tokat’tan Bodrum’a yerleşen 38 yaşındaki Çınar Eren uzun süre çeşitli sektörlerde işçi olarak çalıştı. Geçimini sağlamak için marangozluk, berberlik, tezgahtarlık gibi işlerde çalışan Eren gün geldi geçim sıkıntısı yaşamaya başladı.

Yalıçiftlik Mahallesinde bir arkadaşından 3 ödünç tavuk alan Çınar Eren 2 yıl sonra kendi işinin patronu oldu. Tavuklara gözü gibi bakan, elleriyle besleyen Çınar Eren, aldığı ödünç tavuklardan yola çıkarak bugün bin tavuk ile ayda 30 bin yumurta üretiyor. Doğal yumurta üreten Eren işyerlerine yaptığı satışların yanı sıra evlere de yumurta servisi yapıyor.

2 yıl önce cebinde yumurta alacak parası yokken şimdilerde KOSGEB desteği ile 10 bin tavuk kapasiteli bir çiftlik açmaya hazırlanan Çınar Eren azmiyle işçilikten patronluğa terfi etti.

İşyeri sahibi Çınar Eren yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bodrum’a yerleştik, sıkıntı yaşamaya başladık. Geçim sıkıntısı yaşadık, yeri geldi yumurta alacak paramız olmadı bizim burada. Daha önceden tanıdığım bir arkadaşım vardı bunun birkaç tane tavuğu vardı. Ben bundan, dedim ki ya şundan bana 2-3 tane tavuk ver evimde müsaitti yeri. Bende hani kendim besleyeyim en azından yumurtasını falan doğal olarak yetiştiririz kendimiz kullanırız diye yaptık. 2 yıl oldu zannediyorum, 2 yılda 3 tane tavuktan şuan bin tane tavuğumuz oldu. Şimdi ortalama ayda 30 bin civarı yumurta üretip yani satıyoruz.

İşçilik, yıllardır çalıştık orada burada birde şans oldu aslında böyle başladık, dedik ya 2-3 tane tavuk aldık. O tavuklar öyle oldu civcivlediler, 2 tane tavuk oldu 12 tane öyle derken sonra bu işe atılalım dedik.  Böyle bir yola çıktık bakalım. Yani şuan kendi işimizin patronu olduk.  Bu işe yönelmek isteyenlere de hani biraz daha azmetsinler derim açıkçası. Ne olur ne olmaz diye şey yapmayın hani benim olmaz yok onun olur benim niye olmasın gibisinden konuşulmasın çünkü bugün 2 tane olur yarın 12 tane olur öbür gün 202 tane olur yani bu iş böyle devam eder.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu