GündemManşet

BODRUM POLİSİNDEN KADINLARA KARANFİL VE KANUN KİTAPÇIĞI

bodrum ilçe emniyet müdürlüğü25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nde Bodrum’da, bayan polisler kadınlara kırmızı karanfil ve kanun kitapçığı dağıttı.

Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte kadınların bilgilenmesi ve bilgilendirmesi için “Erkek Şiddetini Önlemede 6284 Sayılı Kanun” kitapçığı dağıtıldı.

Emniyet Müdürlüğünde görevli bayan polis memurları tarafından Bodrum Merkezindeki meydanlarda gerçekleştirilen etkinlikte yoldan geçen kadınlara kitapçığın yanı sıra kırmızı karanfil dağıtıldı.

Uygulamadan memnun kalan kadınlara bazı erkeklerde destek verdi.

Yoldan geçen, kafelerde oturan ve hatta çalışan bayanlara yönelik yapılan etkinlik büyük memnuniyet topladı.

Etkinlikte görevli olan Başpolis Ahmet Uçar konu hakkında şunları söyledi:

“Çevremizde mutlaka bu tarz şiddete uğrayan insanlar var deniliyor. Ee öyleyse ne yapacağını bilemiyor insanlar. Bu kanunu güzelce bu kitapçıkta anlatıyor. Yani bu kitapçıktan nerelere başvurabileceklerini öğreniyorlar. Ben çok yararlı bir faaliyet yürüttüğümüzü düşünüyorum.”

Öte yandan, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla bir araya gelen Bodrum Kadın Dayanışma Derneği üyeleri Belediye Meydanındaki “Kadın Ağacı” altında toplanarak düzenledikleri etkinlikte kadına şiddete hayır dediler.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu