ÇevreManşet

Soğuk Hava Şartları Zorluyor

Hafta Başı Kar Yağışı Bekleniyor

 

Milas’a bağlı Çukur Mahallesi’nde ve yüksek kesimlerdeki kırsal mahallelerde sıcaklıkların eksi derecelere inmesi ile yollar buz tuttu. Gündelik hayatın felç olduğunu söyleyen vatandaşlar, buz tutan yollara müdahale edilmesini istedi.

Milas’ta gece saatlerinde etkili olan soğuk havayla birlikte ilçeye bağlı yüksek kesimlerde yollarda buzlanma meydana geldi. Buzlanmanın yaşandığı mahallelerden olan Çukur Mahallesi’nde de yollar buzla kaplandı, içme suyu hatlarında da donmalar meydana geldi.

Soğuk havanın yarattığı buzlanma sebebiyle hayvanların bile kayarak düştüğü yolların tehlike yarattığını ifade eden mahalleli, buzlanan yollara belediye ekiplerince müdahale edilmesini talep etti.

Bazı vatandaşların kazma kürek ile buzu çözmeye çalıştığı mahallede yaşamın adeta felç olduğunu söyleyen vatandaşlar, gündelik işlerini hava şartları sebebiyle yapamadıklarını söyledi.

SOĞUK HAVA ETKİSİNİ SÜRDÜRECEK

Muğla Valiliği’nden yapılan uyarıda “Yapılan son değerlendirmelere göre; Bölgemizin bugün (Cuma) batı bölgelerden başlayarak yeni bir yağışlı ve soğuk havanın etkisine girmesine bağlı olarak, soğuk hava dalgasının, Pazar (23.01.2022) günü şiddetini artırarak bölge genelinde önümüzdeki hafta sonuna kadar etkili olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.” denildi.

Kaynak:habermilas.com

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu