AsayişGündemManşet

GÜVENLİ BİR SEZON İÇİN ESNAF VE EMNİYET EL ELE…

Bodrum Emniyet MüdürlüğüBodrum Emniyet Müdürlüğü tarafından, eğlence sektörü sahipleri ve yöneticilerine yönelik olarak bilgilendirme ve asayiş toplantısı düzenlendi. Bodrum Emniyet Müdürü Can Candaş “Güvenli bir sezon ve güvenli bir Bodrum için, Emniyet, Jandarma ve esnaf birlikte çalışmamız gerekiyor.” dedi.

Bodrum’da emniyet müdürlüğü, turizm sezonu öncesinde Bodrum’da hizmet veren eğlence sektörü temsilcileri ve yöneticilerine yönelik bilgilendirme, güvenlik ve asayiş toplantısı düzenledi. Bodrum’un markası olmuş bir çok işletmenin sahibi ve yöneticilerin katıldığı toplantıda, işletmecilerin çok dikkatli olmaları gerektiği, güvenli bir Bodrum ve turizm sezonu için emniyet ve jandarma ile işbirliği içinde olmaları gerektiği vurgulandı.

Bodrum Ticaret Odası (BODTO) toplantı salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Bodrum Emniyet Müdürü Can Candaş, işletmecilerin özellikle insanların yoğun oldukları alanlara bırakılan şüpheli paketleri polise bildirmesini istedi. Bomba imha konusunda uzmanlaşmış bir emniyet mensubu işletmecilere, dikkat edilmesi gereken noktaları anlattı.
Terör eylemi yapacak şahsın eylemden önce tespit edilerek yakalanmasının çok önemli olduğunu ifade eden bir başka emniyet mensubu ise şu uyarıyı yaptı; “Donuk bakışlı, dalgın, etrafını inceleyen şahıslara yada eylemden önce, birkaç gün öncesinde, keşif yapmak amacı ile aynı şahıs gelip çevreyi inceler, durum değerlendirmesi yapar. Bu konuda da hassas davranırsanız, isabet olur.”

Her çantayı da şüpheli bir çanta olarak değerlendirmenin de doğru olmadığı ifade edildi.
İşletme yetkililerinin güvenlik kameralarına yeterince önem vermediğini ifade eden Bodrum İlçe Emniyet Müdürü Can Candaş, “Arkadaşlar sizden rica ediyorum. Her tesis güvenlik kameralarını sezon başlamadan önce çalışır hale getirsin. Görüş açılarını kontrol ettirerek bir daha gözden geçirsin. Bu sizlerin ve toplumun güvenliği için çok önemli. İnanın çoğu işletmeye gidiyoruz, işletme sahibi kamera olduğundan bile habersiz.”
Candaş, özellikle eğlence sektörünün iş hacminin azalmasının veya yükselmesinin en önemli etkenlerinden birisi güvenlik olduğuna dikkat çeken Candaş konuşmasını şöyle sürdürdü; “Elbirliği ile yapacağımız çalışmalar bir sonraki yılda Bodrum için referans olacaktır. Zaman zaman küçük çaplı kavga gürültü olabilir. Bunu engellemek mümkün değil tabi. Farklı konuların Bodrum’da yaşanıyor olması Bodrum’un esnafına, doğal olarak Bodrum ekonomisine olumsuz zarar verebilir. Bizde bunu engellemek adına herkes elinden gelen duyarlılığı gösterir ise başarı oranımız yükselir.”

Candaş, teknik açıdan çok iyi durumda olduklarının bilgisini vererek, ilçe girişi başta olmak üzere, bazı mahallelerde Mobese ve Plaka Tanıma Sistemini (PTS) arttırılması konusunda çalışma yaptıklarını da söyledi.

Candaş Özellikle Gümbet barlar sokağının yabancılar açısından önemli bir yer olduğuna dikkat çekerek bu bölgedeki güvenliğe çok daha dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Özellikle bu sezon bu bölgeye fazlasıyla önem verip çalışma yapacağız. Herkes yasal çerçeve içerisinde iş yapacak. Olumsuz bir durum yaşanmayacak.” dedi.
Yaklaşık 2 saat süren bilgilendirme ve asayiş toplantısını işletmecilerin yanı sıra, emniyet ve jandarma personeli de izledi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu