ÇevreGündemManşet

VALİ ÇİÇEK, KARYA YOLUNDA

Muğla Valisi Amir Çiçek-karya yoluMuğla Valisi Amir Çiçek, “Turizm Haftası” etkinlikleri kapsamında Türkiye’nin en uzun mesafeli yürüyüş güzergâhı olarak bilinen Karya Yolunda düzenlenen doğa yürüyüşüne katıldı.

Muğla Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde düzenlenen yürüyüşe Vali Amir Çiçek, Vali Yardımcıları Fethi Özdemir ile Ekrem Aylanç, İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Özfidan, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Veli Çelik, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve doğa yürüyüşçüleri katıldı.

Muğla Valisi Amir Çiçek, yürüyüş öncesi yaptığı konuşmada Muğla’nın birbirinden güzel eşsiz güzellikleri olduğundan bahsederek: “Bugün burada gerçekleştireceğimiz etkinlikte Muğla’nın ayrı bir güzelliğini yaşayacaksınız. İçinde tarih, tabiat, iklim, güneş, deniz ve sevgi olacak. Bunların hepsini bir arada göreceksiniz. Doğayı sevmek demek, insanı sevmek demektir.” Diye konuştu.

Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Muğla’nın tüm ilçelerinde çeşitli etkinlikler düzenlendiğini söyleyen Vali Çiçek, “Konferanslar, paneller, bisiklet turları ve tarihi yerlerin incelenmesi gibi çok farklı etkinler yürütüyoruz. Bugün sizlerle birlikte doğa ve tabiat turizmi dediğimiz trekking etkinliğini gerçekleştireceğiz. Tabiatı, denizi, güneşi, iklimi ile eşsiz güzelliklere sahip Muğla’mızda doğa yürüyüşü sporlarını geliştirdiğimiz takdirde, Muğla turizminin bu alanda da ön planda olacağına inanıyorum.” dedi.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş, Karia yolunu 4 yıl önce açtıklarını ve yıllık 100 bin kişinin bu yolda yürüdüğünü söyledi. Karakuş, “Karia yolu odamızın alternatif turizm çalışmaları kapsamında gerçekleştirdiği bir proje. Muğla ilinden daha güzel bir doğaya sahip il dünyanın hiçbir yerinde yok. Biz de bu güzellikleri değerlendirmek istedik. 820 kilometre uzunluğunda çeşitli parkurlardan oluşan yolumuz, Muğla’nın tüm bölgelerini kapsayan, Muğla Merkez, Datça Yarımadası, Marmaris Yarımadası ve Bodrum Yarımadasını kapsayan bir güzergâhta” Diye konuştu.

Yürüyüş esnasında mola noktalarında kısa kısa molalar verilirken, çok değişik türde endemik bitki türleri ve kuşlar yürüyüş güzergâhında doğaseverlerin ilgisini çekti. Rehberler eşliğinde yaklaşık 60 kişilik bir grubun katıldığı 7 kilometrelik yürüyüş parkuru, Sarnıç Köyünden başlayarak, Turnalı Köyünde sona erdi.

Muğla Valisi Amir Çiçek burada yaptığı konuşmada, deniz, kum ve güneşin yanında Muğla’nın 12 ay sürdürülebilir bir turizm potansiyeline sahip olduğunu belirtti.

Vali Çiçek, ” Muğla geçmişten günümüze gelen ve yarınlara gidebilecek eşsiz güzelliklere turizm potansiyeline sahip bir şehir. Bunların en önemlisi destinasyonlardır. Muğla’da sadece deniz, kum, güneş üçlüsü yok. Bunun yanında diğer alternatif turizm alanlarındaki destinasyonlar ve potansiyelleri değerlendireceğiz. Bu nedenle biz deniz, kum, güneş turizminin yanında eko turizm, tarihi turizm, inanç turizmi, spor turizmi, sağlık turizmi, safari turizmi, bisiklet turu ve ören yerleri gibi turizm çeşitliliklerini Muğla’da harekete geçirdik.” dedi.

Muğla’nın sadece sahil bölgelerinde değil, dört bir yanında turizm potansiyelinin olduğunun altını çizen Vali Çiçek, “Hedefimiz, turizm potansiyellerini çeşitlendirerek, 12 aya yaymak. En önemli turizmden birisi de tarihe inanç turizmi. Muğla’da her inanca uygun geçmiş medeniyetlerden kalan kiliseler, camilerimiz ve medreselerim var, türbelerimiz var” dedi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu