Kültür SanatManşet

Çikolata Müzesi’ne Ziyaret

Müzenin Yapımında 7 Ton Çikolata Kullanıldı

 

Geçtiğimiz günlerde faaliyete geçen ve Türkiye’ de İstanbul’dan sonra ikinci olan Çikolata Müzesi, ziyaretçilere keyifli dakikalar yaşatıyor. Milas Belediye Başkanı Av. Muhammet Tokat da Bodrum ve Milas arasında bulunan Karya Port alışveriş merkezinde yer alan Çikolata Müzesi’ni ziyaret etti.

Geçtiğimiz günlerde açılışı gerçekleştirilen Bodrum Çikolata Müzesi’nde çikolatadan yapılan Muğla’nın tarihi ve doğal değerlerinin yanı sıra; siyaset, sanat, spor gibi alanlarda ünlü olan isimlerin portreleri de yer alıyor. 7 ton çikolata kullanılarak yapılan müzede, uzun yıllar Belçika’da çikolata eğitimi alan çikolata ustası ve iş insanı Mesut Kırımlı’nın 800 m2’lik alanda oluşturduğu müzede Mustafa Kemal Atatürk’ten, Zeki Müren’e; Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakir Kabağaçlı’dan, ünlü şair Can Yücel’e kadar tarihi kişilikler ile birlikte dev eserler tamamen çikolata kullanılarak yapıldı.Aralarında Kurşunlu Camii, Lagina Antik Kenti, Gümüşkesen Anıt Mezarı, Gizlikent Şelalesi, Köyceğiz Çamur Banyosu, Yerküpe Mağarası, Geyik Kanyonu, Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi, Marmaris Kalesi, Uzunyuva Anıt Mezarı’nın maketlerinin çikolatadan yapıldığını gören onlarca insan hayranlıkla Müze’yi ziyaret ediyor.

Muğla’nın birçok bölgesinden tarihsel motifler barındıran Çikolata Müzesi’ni bugün Milas Belediye Başkanı Av. Muhammet Tokat ziyaret etti. Müze’nin kurucusu Ersin Köksal ile birlikte Müze’yi gezen Başkan Tokat, Köksal’a Müze’nin açılması noktasında gösterdiği çabalarından ötürü teşekkür etti. Birçok eseri barındıran Müze’yi inceleyen Başkan Tokat’ın özellikle Milas için tarihsel değeri yüksek eserleri daha yakından incelediği gözlendi.

Müze ile ilgili Ersin Köksal’dan bilgi alan Başkan Tokat, “Çikolata Müzesi, barındırdığı eserlerin değerleri ve anlamı itibariyle çok kıymetli bir yapı. Pandemi döneminden ötürü ziyaretçilere şuanlık kapalı olsa da ilerleyen süreçte açıldığında büyük bir ilgi göreceği kuşkusuz. Özellikle tarihsel mirasımızın çikolatalar üzerinden gelecek nesillere aktarılıyor olması, çocuklarımızda uyandırdığı ilgi itibariyle de çok kıymetli. Başta Müze’nin kurucusu Ersin Köksal olmak üzere, bu yapının var olmasında katkıda bulunan herkese bir kez daha teşekkür ediyorum.” dedi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu