GündemKültür SanatManşet

7. TİYATRO ŞENLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Dünya Tiyatrolar GünüDünya Tiyatrolar Günü nedeniyle Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Bodrum Şubesi tarafından 26 Mart Cumartesi Günü yapılması planlanan fakat güvenlik gerekçesiyle ertelenen “Bodrum Yarımadası 7. Tiyatro Şenliği” bugün gerçekleştirildi.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Bodrum Şubesi’nin geleneksel hale getirdiği getirdiği “Bodrum Yarımadası 7. Tiyatro Şenliği” Bodrum’da hizmet veren bir özel okulun konferans salonunda gerçekleştirildi. 13:00 – 18:00 saatleri arasında Bodrum Yarımadası’nın çeşitli okullarından öğrencilerin oyunlarını sergilediği şenliğe velilerin ve öğretmenlerin de ilgisi yoğun oldu.

Bodrum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin “2+2=5”  adlı oyunuyla başlayan  7. Tiyatro Şenliği, Cahit Özvezneci Ortaokulu, ÇYDD Bodrum Şubesi Çocuk Birimi,  ÇYDD Bodrum Şubesi Gençlik Birimi, Merkez Turgutreis Ortaokulu, Profilo Marina Ortaokulu ile Bodrum Anadolu Lisesi öğrencilerinin sergiledikleri oyunlarla devam etti.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Bodrum Şubesi Başkanı Nadiye Sarıtosun Kent Haber’e yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi:

“Biz yedi yıldır Yarımada genelindeki tüm okulların katılımıyla kısa oyunlardan oluşan ve katılan herkesin katılım belgesi aldığı bir şenlik düzenliyoruz. Bu anlamda şenlik ülkemizin hiçbir ilinde ve ilçesinde yok. Liselerarası tiyatro yarışması var ama il ya da ilçe genelinde okulların katılımıyla, velilerin katılımıyla  gerçekleştirilmiş bir şenlik yok. Bu yedi yıl içinde biz yaklaşık bine yakın öğrencinin sahneye çıkmasını, 5 bine yakın Bodrumlu velinin de bu oyunları izlemesini sağladık” dedi.

Tiyatronun toplum için öneminden de bahseden Sarıtosun konuşmasına şöyle devam etti:

“Tiyatrosuz yaşam yaşam değildir. Sanattan ve tiyatrodan yoksun kalan toplumlar ne yazık ki bunun acısını çok kötü bir şekilde çekerler. Mustafa Kemal’inde söylediği sanat  gibi bir hayattır toplum için. Sanatçı da alnında ışığı büyük uğraş ve gayretlerden sonra ilk hissedendir ve o ışıkla da toplumu aydınlatır” şeklinde konuştu.

Çeşitli yaş gruplarından öğrencilerin sergilediği oyunlar veliler ve öğretmenler tarafından yoğun alkış aldı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu