EkonomiGündemManşet

YENİ HİZMET BİNASI İÇİN İHALE YAPILDI…

Bodrum Ticaret OdasıBODTO Hizmet Binası için 3 Ağustos’ta yarışma açılması ile başlayan süreç ihalenin yapılması ile sona yaklaşıyor. BODTO Meclis Başkanı İlhan Ersan fiyat tekliflerinin belenenden yüksek olduğuna dikkat çekti.

Bodrum Ticaret Odası’nın mevcut hizmet binasının yetersiz olması nedeniyle BODTO Meclisinin aldığı yeni bir bina yapmak kararı üzerine BODTO Yönetimi arazi arayışına girdi.  Bitez kavşağında bulunan bir arazinin yeni bir hizmet binası yapılmak üzer 25 yıllığına Bodrum Belediye Meclisi tarafından BODTO’ya tahsisine karar verildi. Daha sonra Mimarlar Odası ile birlikte bir yarışma düzenlendi ve yapılan yarışma sonunda birinci gelen projenin uygulanması için düğmeye basıldı. 28 Ocak 2016 tarihi itibarı ile temel kazım çalışmalarının başladı.

BODTO Başkanı Mahmut Kocadon uzun bir süredir bu proje için uğraş verildiğini ve özellikle BODTO üyelerinin bu ihaleye girmesinin maddi değeri yanında, manevi bir değeri de ifade etmişti. 1 Mart 2016 itibarı ile başlayan ihale süreci de 18 Mart 2016’da sona erdi.

BODTO Hizmet Binası için kurulan ihale komisyonu şartnameye uygun olarak gelen teklif mektuplarını, firma yetkilileri ve basının huzurunda açtı. BODTO Başkanı Mahmut Kocadon ihaleye katılan firmaları tekliflerinin açılmasından önce BODTO Meclis Başkanı İlhan Ersan, Yönetim Kurulu Üyeleri İbrahim Akkaya, Deniz Eyinç, Orhan Dinç ve BODTO Meclis üyesi Özgür Yağcı’dan oluşan bir ihale komisyonu kurduklarının bilgisini verdi.
BODTO Başkanı Kocadon ihaleye katılan firmalara ihaleye gösterdikleri ilgi ve verdikleri tekliflerden dolayı teşekkür ederek şöyle konuştu; “Biz şeffaf bir ihaleye yapmaya gayret ettik, oda adına bütün işlemlerimizi. Önce bir yarışma yaptık. Her halde uzun zamandır Muğla’da böyle bir yarışma yapılmamış. Yurtdışından dahi katılımların olduğu, 27 grup yarışmaya katıldı. Umuyorum ihalemizi de bu yarışma gibi başarılı bir şekilde sonuçlandırırız. Amacımız ortak hep beraber açık ve şeffaf bir şekilde herhangi bir soru işareti bırakmadan bitirmek istiyoruz. Ben geldiğiniz için, katıldığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum.”

Daha sonra teklif zarfları usulüne uygun olarak kontrol edildikten sonra açılarak şartnamenin gerektirdiği evrakların tamam olup olmadığı kontrol edildi. İhaleye katılan firmalardan birisinin eksik evrakları olduğu tespit edilirken, ihale dosyasından çıkan dilekçede “Banka Teminat Mektubu”nun hazırlanamadığı ve bir haftalık ek süre istediğini belirten dilekçesi okundu. Firmanın teminat mektubu dışında, fiyat teklif zarfının da olmadığı da ihaleye katılanlara bildirildi.

İkinci aşamada ise BODTO İhale Komisyonu ve ihaleye katılan firma yetkililerinin huzurunda tek tek yine usulüne uygun olarak açıldı. İhale zarflarını BODTO’ya teslim etme sırasına göre verilen teklifler şu şekilde;  Erdem Mersin-EKONERJİ-300 gün içinde ve 5 milyon 475 bin TL+KDV, DEKA İnşaat-214 gün içinde ve 7 milyon 769 bin TL+KDV, İLA İNŞAAT-303 gün içinde ve 7 milyon 980 bin TL+KDV, EMN Mimarlık-300 gün içinde ve 6 milyon 489 bin TL+KDV, ÖLÇEK MÜH. ve M.POLATLI ORTAK GİRİŞİMİ-300 gün içinde ve 6 milyon 124 bin TL+KDV bedelle yapmayı teklif ettiler.

BODTO Hizmet Binasının yapımı için verilen teklifler teknik kadro ve BODTO  ihale komisyonu tarafından incelendikten sonra değerlendirmeler BODTO Yönetim Kurulu ve BODTO Meclisine sunularak en kısa zamanda uygulamaya geçileceğini ifade eden İbrahim Akkaya şu bilgileri verdi; “Emekleriniz için çok teşekkür ediyoruz. Ben çok ihaleye girdim, ihale yazmak öyle hikayeden bir iş değil. Bir risktir ve bir strestir, bir yoğun çalışmadır ve bunu siz Bodrum tüccarları için yaptınız. Uymakla yükümlü olduğumuz şekil ve şartlar yok ama aramızda toplanırız. Bu gün evraklara usulen baktık. Ayrıntılarına gireceğiz. Evraklar geçerli mi, değil mi? Sonra bir değerlendirme yapacağız. Firmamıza ihbar edeceğiz durumu. Diğer katılımcılara da yine bildireceğiz. Ondan sonra da sözleşmeye davet edeceğiz. Muhatabımız, seçtiğimiz firma davetimizi kabul ederse, en kısa zamanda sözleşmeyi imzalayıp, inşaatımıza başlayacağız. Sezon başlamadan inşallah gürültülü tarafını bitiririz.”

Başkan Kocadon ise ihaleye en az 10 firmanın katılmasını beklediğini ancak bu katılımında iyi olduğunu ifade ederek şöyle konuştu; “Komisyon olarak en kısa zamanda toplanıp, geri dönüş yapacağız. Veya tekrar davet edeceğiz pazarlık yapmak için. Odalarda son sözü meclis başkanı söyler o nedenle son sözü meclis başkanımıza veriyorum.”
BODTO Meclis Başkanı İlhan Ersan ise ihaleye katılan firmalara teşekkür ederek çok güzel hazırlanmış dosyalar olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu; “Benim dikkatimi çeken tek konu fiyatların biraz yüksek olduğu. Kim olursa olsun ciddi indirimler talep edeceğiz. Bunu peşinen söylüyorum. Çünkü bunu Bodrum için yapıyoruz.”

İhalenin tamamlanmasının ardından katılımcı firmalar ve ihale komisyonu üyeleri sohbet ederek Bodrum ve Türkiye ekonomisine dair görüş alıverişinde bulundular.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu