AsayişGündemManşet

İSYAN, TATBİKAT ÇIKINCA…

Bodrum-cezaevi isyan tatbikatıBodrum A-1 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda sabah saatlerinde yaşanan hareketlilik çevrede merk konusu oldu.

Edinilen bilgilere göre, Denetimli Serbestlikten ve İnfazdan Sorumlu Cumhuriyet Savcısı Ercan Türkol’un talimatıyla bugün sabah saatlerinde cezaevinde isyan tatbikatı gerçekleştirildi.

Güvenlik güçlerine ve acil yardım ekiplerine yapılan ihbarda, Bodrum cezaevinde isyan çıktığı, isyanla birlikte yangın başladığı ve yaralıların olduğu bildirildi. İhbarı alan İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı, İtfaiye Grup Amirliği, 112 Acil Yardım ekipleri kısa sürede bölgeye ulaştı.

Trafik ekipleri Cevat Şakir Caddesini hemen trafiğe kapattı. Bir süre harektli dakikaların yaşandığı cezaevinde kimse ilk anda neler olduğunu anlayamadı. Yapılan çalışmanın tatbikat olduğundan haberleri olmayan ekipler gerçeği cezaevine ulaştıklarında öğrendiler.

Savcısı Ercan Türkol, bu tür tatbikatların zaman zaman yapıldığını, amacın güvenlik ve yardım ekiplerinin reflekslerini ölçmek olduğunu söyledi.

Olan biteni merakla izleyen çevredeki vatandaşlardan Tansu Taşkın izlenimlerini şöyle aktardı:
“Bir anda ne kadar Jandarma, Polis ekibi vara hepsi buraya geldi. Bir olay olduğunu düşündük ama hala neler yaşandığını bilemiyoruz. Ekipler çok çabuk geldiler öyle olunca bizde reaksiyonun farklı bir yerlere gideceğini zannettik” dedi.

Yaşananlar tatbikat gereği olduğunu gazetecilerden öğrenen Taşkın,”çok çabuk geldiler, çok hızlı müdahale edeceklerdi. Tebrik ederiz” dedi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu