ÇevreGündemManşet

GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİ OLMASIN DİYE BOYAMIŞLAR

Bodrum-Boyalı ağaçKent Haber’de yayınlanan ve gündeme bomba gibi düşen kuruyan ağaçların yeşile boyanması haberimiz sonrasında yetkililer harekete geçti.

Bitez Mahallesi ile Ortakent-Yahşi Mahallesi sınırında yapımı devam eden inşaat alanında kuruyan 20’ye yakın fıstık çamı ağacının yeşile boyanması ile ilgili olarak Bodrum Orman İşletme Şefliğine ait bir ekip gün içinde bölgeye gitti.

Yapılan incelemeler sonrasında, önceden yolun alt bölgesinde bulunan ağaçların Orman İşletme Şefliğin’den habersiz bir şekilde şimdiki yerine nakledildiği ve kurumasına yol açıldığı tespit edildi. Ağaçların ilk yerlerinde bulunduğu dönemde yetkililerce inşaat alanı içinde kaldığı ve kesilmesinde bir sakınca bulunmadığına dair tutanak tanzim edildiği ancak inşaat firması sorumluluların ağaçları kesmek yerine taşıyarak şuan bulundukları yere dikdikleri öğrenildi.

Yeni yerine dikilen ağaçlardan 20’ye yakınının kuruması sonucu görüntü kirliliği olmasın diye yeşil boya ile boyandıkları bildirilldi. Konu hakkında açıklama yapan bahse konu inşaat alanının saha sorumlusu Osman Altuntop şunları söyledi:

“Bu ağaçlarının tamamı aşağıdaydı ve bizim kesme yetkimiz vardı ancak biz yaşatmak amacıyla buraya taşıdık. Yönlerine göre yönlendirdik, diktik fakat kurudular. 5-6 anesi tuttu belkide yaşayacak, yaşarsa kalsın istiyoruz. Ağaçların çoğunluğu tutmadığı için kurudu ve görüntü kirliliği olmasın diye yeşile boyadım. Aşağıda küçük olan ağaçları Ali Kelle Ormanlığına diktik onlar tuttu ama bu büyük ağaçlar tutmadı” dedi.

Ağaçları taşıma sırasında büyük emek harcadıklarını ifade eden Altuntop kuruyan ağaçların bulunduğu alanda daha önce hiç ağaç olmadığını ifade etti.

Bodrum Orman İşletme Şefliği yetkilileri incelemelerinin ardından tuttuğu tutanakla inşaat firması hakkında yasal işlem gerçekleştirdi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu