GündemManşetTeknoloji

4.5G’DE KOTA UYARISI

Bodrum-Uğur İlhami Özden-4.5GMobil haberleşme hızını 3G’ye göre 10 kat artıracak 4,5G teknolojisiyle internet kullanımı da artacak.

1 Nisan itibarıyla kullanılmaya başlanacak olan 4,5G teknolojisiyle internet kullanımının artacağı bu nedenle tüketicilerin internet kotalarını aşmaları durumunda yüksek faturalarla karşı karşıya kalabilecekleri uyarısında bulundu.

Konu hakkında Kent Haber’e açıklamada bulunan BESİAD Başkanı ve Vodafon İçkale A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Uğur İlhami Özden şunları söyledi:
“1 Nisan’da 4.5G hayatımıza giriyor. Biraz daha teknolojinin içine gömülmüş olacağız. Ancak tüm Türkiye aynı anda 4.5G’ye geçmeyecek bu bir süreç zaten. Türkiye’nin yüzde 40’ı ilk anda 4.5G’yi kullanmaya başlayacak. Bu teknoloji hayatımızı kolaylaştıracak, kullanım alışkanlıklarını değiştirecek” dedi.

4.5G ile ek bir ücret alınmayacağını belirten Özden sözlerine şöyle devam etti:
“Bundan 10 sene önce bizi için dakika çok önemliydi. Megabytın internetin hiç önemi yoktu çünkü internet ile yapılan işlemler daha azdı. Bugün baktığınzda, dakikaların hiç önemi yok ama gigabayt (GB) önemli. Bugün bir film indirmeye kalktığınızda 20 dakika sürüyor ama 4.5G’de bu süre 1 dakikaya düşecek. Böylece sürekli indirmelerde gigabayt kotanız yetmeyecek. Buda tüketicinin internet kotasını aşmasına yada tarifelerini yükseltmesine neden olacak” dedi.

Özden, internet kotasını aşmak istemeyen kullanıcıların akıllı telefonlarda bulunan veri sınırlama bölümünde gerekli ayarlamalarını tavsiye etti.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu