Gündem

Öğrenciler hayvan dostlarını ziyaret etti

ogrenciler hayvan dostlarini ziyaret etti (2)Öğrenciler, kermesten elde ettikleri gelirlerle hayvan dostları için temin ettikleri yaklaşık 150 kg kuru mamayı, Bodrum Belediyesi Torba Sokak Hayvanları Geçici Bakım Merkezi’nde yetkililere teslim etti.

Özel Bodrum Fen Bilimleri Okulları Ortaokulu’ndan yaşları 10 – 14 arasında değişen 33 öğrenci, Ortaokul Müdürü Belma Mehter Ünsal, Okul Aile Birliği Başkanı Zeynep Tokmak, İngilizce Öğretmeni Damla Erkul, Beden Eğitimi Öğretmeni Zehra Gürgen ve Psikolojik Rehber – Danışman Barış Aygener ile Bodrum Belediyesi’nin Torba’daki Sokak Hayvanları Geçici Bakım Merkezi’ni ziyaret etti.

Bakım merkezinde tedavileri süren sahipsiz sokak hayvanlarıyla gün içinde bir süre vakit geçiren öğrenciler, sahiplendirmenin önemi, hayvanların bakım ve tedavileri hakkında bilgi aldı.  Öğrenciler ayrıca bakım merkezindeki sokak hayvanlarını kendi elleriyle besleyerek sevgilerini yakından, birebir olarak göstermiş olmanın mutluluğunu yaşadılar.

Özel Bodrum Fen Bilimleri Okulları Ortaokulu Müdürü Belma Mehter Ünsal, öğrencilerinin duyarlılıkla güzel bir proje hazırladıklarını ifade ederek, “Gerçek sevgi işte bu, hayvan sevgisi. Hayvanları seven insan, insanları da sever. O yüzden biz de çocuklarımıza hayvan sevgisinin önemini anlatıyor ve onlara yardımcı olmalarını sağlıyoruz. Çocuklarımız bu konuda çok güzel bir projeye imza attılar, her şeyi de kendi başlarına hazırlayarak güzel bir kermes düzenlediler. Biz sadece seyrettik ve onları yönlendirdik. Kendi yaptıkları takı gibi el işi ürünlerini, evlerindeki kullanmadıkları kitaplarını ve aileleri tarafından yapılmış yemekleri kermeste sundular. Bu ürünlerin satışını da kermes boyunca kendileri yaparak, elde ettikleri gelirlerle de sahipsiz dostlarını sevindirmek istediler. Onlara kilolarca kuru mama aldılar ve bugün de getirip bu mamaları teslim ettiler.” dedi.

Bakım merkezini gezerek duygu ve düşüncelerini ifade eden öğrenciler, hayvan dostlarıyla bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduklarını ancak onların masumiyetlerini görünce de bir yandan üzüldüklerini söylediler. Öğrenciler ayrıca insanların kedi veya köpeklerini sokaklara bırakmamaları, onları korumaları gerektiğini de belirterek, “Zaten gözlerine baktığımızda ne kadar masum oldukları ve ne kadar sevgiye ve ilgiye ihtiyaç duydukları belli oluyor. Bizler de onları mutlu etmek için elimizden geleni yapmaya çalıştık.” dediler.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu