EğitimEkonomiGündemManşet

TÜRKİYE’DE BİR İLK… BODRUM’DA BİR BİTCOİN KABUL ETMEYE BAŞLADI

pageBodrum MOD Okulları Türkiye’de ilk kez öğrenci kayıt ücretlerinde Bitcoin kabul eden okul oldu.

Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin hızla yaygınlaştığı bugünlerde Türkiye’de ilk defa özel bir eğitim kurumu öğrenci kayıt ücretlerinde Bitcoini kabul edeceğini açıkladı.

Blockchain’in iş yapma, güvenlik yönetimi ve varlıkları koruma gücüyle ilgili geniş bir farkındalık oluşturduğu günümüzde birçok ülkede farklı isimlerde sanal para birimleri ortaya çıktı. Bu kripto paralar içinde en yaygın olarak kullanılanı olan Bitcoin’in TL karşılığındaki değeri ise bugün itibariyle yaklaşık 48 bin TL.

Okullarının teknolojiyi yakından takip eden bir kurum olduğunu ifade eden MOD İnternatıonal School Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Senemoğlu yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Burada dünya gelişimine ayak uydurmak için Türkiye’deki ilk kripto parayı kabul eden okul olmaktan gurur duyuyoruz. Çünkü bazı şeyler vardır ki önünde durmanız mümkün değildir internetin gelişimi gibi. Bizde, kripto paralar dünyada yayıldıkça hm ülkemizi tanıtmak hem özellikle bir turizm bölgesi olan Bodrum’u tanıtmak için bu listelerde yer almak istiyoruz. Bunun için okul olarak da kripto para birimi yada sanal parayı kabul etmeye başladık.”

Hali hazırdaki sistemlerinin bankacılık sektörü üzerinden yürütüldüğüne değinen Senemoğlı sözlerine şöyle devam etti:

“Şuandaki uygulamada da zaten tüm sistemimiz bankacılık üzerinden yada plastik paralarla, kredi kartlarla yapılmaktadır. Neticede kripto paralarda bir kayıt düzeni olan bir birimdir. Giderek dünyada hızlıca yaygınlaşan bir içerik kazanmakta aynı zamanda da para sahibine bir yatırım imkanı vermektedir. Bu nedenle bizde bu şekilde kabul etmeyi uygun gördük.”

Eğitim sektöründe ilk olduklarına vurgu yapan Yılmaz Senemoğlu, diğer kurumlarında arkasından geleceğine, dünyada yaygın olarak kullanılan kripto paranın tahminen 480 milyon adet işletmede geçerli olduğunu ifade etti.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu