EkonomiGündemManşetTurizm

SOMALI GENÇLER BODRUM’DA

Somalı gençler BodrumdaBodrum ve Soma Kaymakamlıkları öncülüğünde, Soma Çocuklar ve Gençler Gelişim Derneği ile Bodrum Profesyonel Otel Yöneticiler Derneği (BOYD) organizasyonu ile başlayan sosyal sorumluluk projesiyle maden bölgesinin gençleri turizm bölgesinde istihdam edilmeye başlayacak.

“Maden Somalı Gençlerin Kaderi Olmamalı” adı verilen projeye seçilen 18-25 yaş arasındaki 40 genç Ortakent-Yahşi Mahallesinde faaliyet gösteren Temenos Butik Otel’e yerleştirildi.

Sabah saatlerinde gençlerin kaldığı oteli ziyaret ederek eğitim faaliyeti hakkında bilgiler alan Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, daha öncede Van deprem sonrası yaklaşık 100 kadar gence benzer eğitim verdiklerini hatırlatarak şunları söyledi:
“Bu bu proje sayesinde Somalı gençlerimizi turizme kazandırmayı hedefliyoruz. Bugünden itibaren eğitimleri başlıyor. Somalı gençlerimize bu eğitimin sonucunda resmi bir belge de verilecektir, sertifika verilecektir. Dolayısıyla onları bir meslek sahibi, iş sahibi yapma amacı güdülmektedir. Buda Türkiye’nin istihdamı açısından, turizmde kaliteli ve kalifiye eleman bulma açısından çok önemli bir proje diye düşünüyorum. İnşallah önemli katkıları olacaktır. Bodrum Kaymakamlığı olarak elimizden gelen desteği vereceğiz. Önemli bir proje, gençlerimize, Bodrum’a ve ülkemize hayırlı olsun diyorum” dedi.

Gençlerle bir süre sohbet eden Kaymakam Gödekmerdan daha sonra topluca hatıra fotofrağı çektirdi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu