Manşet

ASILSIZ ÇAĞRI ORANI %28’E DÜŞTÜ

Acil Çağrı Hizmetleri İl Koordinasyon Komisyonu ToplantısıVali Esengül Civelek başkanlığında Acil Çağrı Hizmetleri İl Koordinasyon Komisyonu Toplantısı yapıldı.

112 Acil Çağrı Merkezi’nde yapılan toplantıya Vali Esengül Civelek’in yanı sıra Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanı ve Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Numan Öksüz, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ahmet Turunç, Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanı Oğuz Bavbek, 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Kamil Karakaya, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mustafa Temel Kışlal, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Ayşe Serap Güney, İl Göç İdaresi Müdürü Recep Batu, İtfaiye Daire Başkanı Raşit Çöl, Orman Bölge Müdür Yardımcısı Enver Demirci, İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdür Vekili Mehmet Somer Kırker katıldı.

112 AÇM Müdürü Kamil Karakaya tarafından 112 Acil Çağrı Merkezi 2017 yılı faaliyetleri ve GAMER hakkında tanıtım sunusu yapıldı.

Vali Esengül Civelek tarafından yapılan değerlendirmede; 112 Acil Çağrı Merkezinde asılsız çağrı oranının %28’e kadar düştüğü, çağrı alıcı karşılama sürelerinde 2017 yılı ilk 8 ay için 24 saniye olduğu, kurumların görüşme sürelerinde 2016 yılına göre ciddi bir düşüş olmasının memnuniyet verici olduğu dile getirildi.

Muğla 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Muğla Acil Durum Müdahale Anlayışı Çalıştayı neticesinde ortaya çıkan tespitlerin ve sorunların çözümüne ilişkin, konuların takibi ve sonuçlandırılması talimatını veren Vali Esengül Civelek, Muğla ilinin çok özel bir il olduğunu, ülkemizin dünyaya açılan penceresi olan Muğla ilinde vatandaşların ve konukların acil yardım taleplerinin en kısa sürede ve doğru metotlarla giderilmesi gerektiğini ifade etti.

İlde meydana gelebilecek çeşitli olayların önlenmesi, olay anının etkin bir şekilde yönetilmesi ve iyileştirme çalışmalarının iş birliği ile yapılmasını temin etmek için kurulan GAMER’in çalışma sistemi, görevleri ve İl Güvenlik ve Acil Durum Merkezi (GAMER) ile ilgili yapılan çalışmalar konusuna değinen Vali Esengül Civelek: “İl Güvenlik ve Acil Durum Merkezinin, 112 Acil Çağrı Merkezinde faaliyete geçtiğini” dile getirdi.

“Menteşe İlçesi Zeytinköy Mahallesinde meydana gelen orman yangını ile Bodrum depreminde, İl Güvenlik ve Acil Durum Merkezi (GAMER) etkin ve hızlı bir şekilde kurumların koordine olmasını, yerinde ve doğru müdahalelerin yapılmasının yanı sıra vatandaşlarımızın barınma, iaşe, ibate ihtiyaçlarının hızlı bir şekilde giderilmesini sağlamıştır. Bu merkezin teknolojik altyapısının kurulması ile birlikte, kurumlarımızın daha etkin bir şekilde olaylara müdahale, iyileştirme çalışmaları yapmalarını ve vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi noktasında gösterilecek işbirliği ve çalışmalar ile vatandaşın devletin varlığını yanında hissetmesine olanak sağlayacağını” ifade etti.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu