GündemHayatManşet

GÖÇMENLERE YARDIM İÇİN DERNEK KURDULAR

Bodrum İnsanca Yaşam DerneğiBodrum’a gelen sığınmacılara bir nebze olsun yardımcı olabilmek amacıyla bir araya gelen grup dernekleşti.

“Bodrum’da İnsanca Yaşam Derneği” adı altında toplanan yardımsever gönüllüler derneklerinin onaylanmasının ardından ikk ziyaretlerini Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan’a gerçekleştirdiler. Dernek faaliyetleri ve projeleri hakkında Kaymakam Gödekmerdan’a bilgiler veren dernek yetkilileri bazı konularda destek istedi.

Bodrum’da İnsanca Yaşam Derneği Başkanı Ayça Kubat ziyaret sonrasında şunları söyledi:
“Çeşitli alanlarda faaliyet göstermeyi planlıyoruz ama kurulma amacımız, yaz başından beri Bodrum’da oluşan bu mülteci problemine çözüm getirmekti. Bireysel olarak yaptığımız yardımları yasal yollardan sürdürebilmek için arkadaşlarla toplanıp bu derneği kuramaya karar verdik. Elimizden geldiğince onlara giysiler, yiyecek yardımı yapıp aynı zamanda yasal haklarıyla ilgili bilgilendirmeye çalışacağız. Ana faaliyetimiz şuanda bu.” dedi.

Kubat, zaman içerisinde eğitim alanlarında sosyal farkındalık faaliyetlerine farklı projelerle devam edeceklerini açıkladı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu